I helgen ble det arrangert LÅMØ for årsklassene 2006-2011 over vårt langstrakte land. Vår region er LÅMØ Øst. Det var en spent og positiv forventning hos svømmerne fra Lambertseter i bussen ned til Fredrikstad fredag morgen.

40 svømmere, noen kvalifisert inn i løpet av de siste ukene før fristen, klare for å konkurrere i formatet der de skal beherske alle fem disipliner. Klare for LÅMØ.

Det regionale mesterskapet, som fungerer som kvalifisering inn til nasjonal finale (ÅM, årsklassemesterskap) er en av klubbens største breddemarkeringer i løpet av sesongen. 

Lambertseter SK viste seg frem fra sin beste side, med store forbedringer over hele linja og pallplass både i de aller yngste klassene og de eldste klassene. 

Hyggelig innkvartering på Choice hotel i Fredrikstad sentrum
Det var gøy for de yngste å bo på hotell, det har vært lite med overnattingstevner de siste årene. Tidlig opp på morran, frokosten startet 0630, og vi fikk en hyggelig rusletur bort til Kongstenhallen gjennom brosteinsgater i morgensol. Perfekt oppvarming før stevnet. 

God fremgang for de yngste 
For de to yngste årsklassen 2011 og 2010 var det stor fremgang og gode perser. De to yngste årsklassene kvalifiserer seg gjennom å få en godkjent tid på LÅMØ øvelsene. I de eldre klassene må de i tillegg være topp 24 i landsdelene for å delta. 

Totalt fikk vi kvalifisert 13 utøvere i 2010 og 2011. Det ble individuelle medaljer for Leo Ladegård og Ida Lundeker Bjørnstad på 100 meter bryst. Leo tok også en fin tredjeplass på 100 meter rygg.

Blant sammenlagtvinnerne kom Leo på en tredjeplass og Anna Toft Aase og Madeleine Noelle Jensen utmerket seg med en sterk sjetteplass i sine årsklasser. Vi må også trekke frem Teo Østby som var på god vei mot topp 6 med flere gode finaleløp, men en utilsiktet disk på 200 bryst satte han ut av spill. Vi er sikre på at Teo kommer sterkt tilbake neste år. 

Totalt sett er vi godt fornøyd med de yngste årsklassene, og vi har allerede som mål å kvalifisere enda flere av våre yngste til mesterskapet neste år.   

Mange på pallen
Hos gutter 2007 viste Andreas Theodoru flott fremgang på butterfly og ble belønnet med en vel fortjent sølvmedalje i sin klasse. Broren Alexandros tok sølv på 400 fri og bronse på både medley og rygg.

Alexis Mørk markerte seg solid i alle øvelser og tok gull på både 400 fri , 200 medley og 200 rygg, tillegg til medaljer på resten av øvelsene. Han kan forberede seg på midtbaner i alle øvelser under ÅM på hjemmebane. 

I tillegg til de vi har nevnt over kan gi gratulere også disse flinke medaljørene:
Albertine Røhne – 2 bronse (fri og rygg)
Andreas Toft Aase – 1 sølv (fri)
Celina Lyamouri Flesche 2008  – 1 bronse (fri)
Ingeborg Marie Smehaug 2007  – 1 bronse (fly)
Kosta Nenadic – 1 bronse (bryst)

Persprosenten som helhet ligger på 85%, som er unormalt høyt og veldig gledelig.

Når vi ser på resultatene på landsbasis ligger LSvK inne med 16 kvalifiserte til ÅM som skal gå på hjemmebane i slutten av mai. Det gleder vi oss til 🙂

Klikk på bildet over for å se bildegalleriet.

En samlet gjeng

LSvK fremsto som en samlet gjeng under mesterskapet, og svømmerne var flinke til å heie på hverandre og støtte hverandre gjennom gleder og tårer gjennom helgen. For de yngste svømmerne er LÅMØ den første introduksjonen på mesterskap.

Vi håper det gir mersmak og at vi stiller med en enda større gjeng neste år. 

X