I helgen ble det arrangert LÅMØ for årsklassene 2007-2012 over vårt langstrakte land. Vår region er LÅMØ Øst. Det var en spent og positiv forventning hos svømmerne fra Lambertseter som tilbragte helgen på Jessheim.

Hele 62 svømmere, noen kvalifisert inn i løpet av de siste ukene før fristen, klare for å konkurrere i formatet der de skal beherske alle fem disipliner. Klare for LÅMØ.

Det regionale mesterskapet, som fungerer som kvalifisering inn til nasjonal finale (ÅM, årsklassemesterskap) er en av klubbens største breddemarkeringer i løpet av sesongen. 

Lambertseter SK viste seg frem fra sin beste side, med store forbedringer over hele linja og pallplass både i de aller yngste klassene og de eldste klassene. Sammenlagt havner vi derimot et stykke ned på listene denne gangen. 

Vi er tidvis oppe og snuser på andreplassen, men et par disk slår uheldig ut, i tillegg til regelen om at kun fire av fem øvelser teller i sammendraget individuelt. Dette straffer rent praktisk utøvere som er jevnt gode på alt, men er en positiv ordning for de som får en disk i løpet av mesterskapet.

God fremgang for de yngste 

For den yngste årsklassen (2012)  var det stor fremgang og gode perser. De to yngste årsklassene kvalifiserer seg gjennom å få en godkjent tid på LÅMØ øvelsene. I de eldre klassene må de i tillegg være topp 24 i landsdelene for å delta. 

På jentenes 100 medley stilte Lambertseter med fire av åtte finalister. Det må vel være ny rekord! Skal bli spennende å se om denne jentegjengen i C1 klarer å holde momentet oppe til neste år og har like mange med til finalene, og aller helst på pallen.

Trener TK (Tor Kristian Hilton) fremhevet spesielt Erika og Ida med sine flotte bronseplasseringer på 100 bryst og har denne kommentaren om årets LÅMØ:

-For våre yngste var deltakelsen stor. D og C gruppene hadde med seg 30 utøvere til LÅMØ. Etter korona har det vært viktig å sikre utviklingen på våre yngste utøvere og mye riktig har blitt gjort. Veldig fornøyd med min egen gruppe og det er mange høydepunkter å trekke frem. De som henger høyest er Ida og Erika sine bronsemedaljer på bryst. 

-Jeg vil i anledningen takke trenerteamet for det gode samarbeidet og spesielt Børge som har vært med på løfte teknikken til alle utøverne på et høyt nivå og for gode faglig støtte under sesongen, avslutter en fornøyd TK. 

 

Helena med sterkt gull på 400 fri.
Det var litt av en bombe som kom på mesterskapets første dag. Helena Kummen satset alt fra bane en og svømte en strålende 400 fri som holdt til gull. Selv med gode perser på de andre øvelsene kom hun likevel ikke inn på topp seks i sin klasse. Helena var i så måte et godt eksempel på at de mest jevne svømmerne taper på at bare fire øvelser teller i sammendraget. Med fem tellende øvelser hadde hun vært med i topp seks sammendraget. Men gull-løpet var utrolig gledelig og en av de store opplevelsene for Lambertseter i mesterskapet.

Blant sammenlagtvinnerne kom Ingeborg på en tredjeplass (2007) og Madeleine Noelle Jensen og Elise Singsaas kom begge med i sammendraget for 2010. Ida kom også med på topp seks i 2011 klassen, og for 2012 har vi med både Erika, Ingrid og Emilia, med Diba rett bak på syvende.

For gutta 2007 kom begge brødrene Theodorou med på topp seks, Alexandros på femte og Andreas på sjetteplass.

Sander Nordsveen tar en fin femteplass i 2008-klassen, og i 2009 kommer Lage akkurat ikke med, også han hadde tjent på at alle fem øvelser teller med.

Teo Østby klarte å nå opp til topp seks i år for 2010, det var veldig gledelig siden en uheldig disk rotet til sammendraget i 2022. Men i år hadde Teo full klaff på alt og fikk godt betalt for måneder med god trening og utvikling.

NM krav til Ollie
I tillegg til de som fikk poeng for klubben må vi også trekke frem Oliver Arendal, som gjorde mange sterke løp denne helgen og spesielt 100 fly, der han slår inn likt med Andreas på 59:48 og tar krav til NM junior. Første gang under minuttet, en sterk avslutning og et av løpene som ble nevnt som trenernes favoritt.

 

En samlet gjeng
LSvK fremsto som en samlet gjeng under mesterskapet, og svømmerne var flinke til å heie på hverandre og støtte hverandre gjennom gleder og tårer gjennom helgen. For de yngste svømmerne er LÅMØ den første introduksjonen på mesterskap.

Fyrtårnet mangler
Med mye god individuell fremgang var det likevel tydelig at vi manglet den store profilen som jevnt tok medaljer i alle øvelser. Med et år til neste LÅMØ ligger alle muligheter åpne for god utvikling for den som vil innta denne rollen neste år.

God trening 🙂

X