LÅMØ -Øst ble en stor markering av bredde og nivå for Lambertseter Svømmeklubb.

Som annonsert var dette et viktig stevne for våre yngste svømmere, og de benyttet anledningen godt til å vise seg fra sin beste side.

Her var det perser i fullt monn, og flere som sto på pallen for første gang i LÅMØ-sammenheng.

I det store spennet mellom 2006-debutantene og de mer rutinerte 2001-veteranene kan vi glede oss over perser i løp uten disk og noen som tar sine første NM-senior krav.

Malene perset på alt!

19 til ÅM
I skrivende stund er Lambertseter inne med 19 kvalifiserte svømmere til ÅM-finalen som går i Levanger 21-23 April. Vi ble beste klubb i LÅMØ og det var mye å glede seg over, både på nivå og utvikling. 

 Topp seks
Følgende av våre svømmere kom inn på Topp seks i sammendraget:

2006
Philip Munro-Omdal (4)

2005
Christopher Augustsson (1)
Timon Øverby (6)
Mina Khuu (3)
Rosa Lopes (4)
Selma Flesche (6)

2004
Caroline Thingberg-Engø (1)

2003
Uljana Gorlova (2)
Silje Jahr (4)
Elias Kristensen (4)

2002
Elise Romundset (3)
Kevin Khuu (6)

2001
Julius Rosmo (5)
Henrik Veiberg (6)
Eva Kummen (2)
Hedda Mørk (6)

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Frank Pedersen er godt fornøyd etter helgens stevne.

-Jeg synes vi lykkes godt som klubb. Det er mange høydepunkter og spesielt er det gøy å se de yngste gruppene ta store steg gjennom helgen, forteller han.

-Når jeg ser alle talentene vi har i de yngste gruppene er jeg trygg på at Lambetseter har en lys fremtid, avslutter Pedersen.


Glede, perser og medaljer
Daniel Johansen er trener for C1 og B3. Av mange gode resultater for sine svømmere fremhever han som spesielt gledelig 2006-modellen Philip Munro-Omdal som svømte seg ned fra en 6. til 3. plass i 100 rygg-finalen. Dermed kunne han innkassere en velfortjent bronsemedalje med 1.28,40 på øvelsen. 

Det var en stolt trener som oppsummerer LÅMØ:
-Alt i alt en helg fylt med glede, perser og noen medaljer som betaling for det harde arbeidet, kommenterer en fornøyd Daniel. 

Bjerner's 200 rygg...

Sammen mot Toppen
Mye skryt får vi også høre fra Suvi Toiviainen, som er strålende fornøyd med sine elever denne helgen. 
Hun fremhever spesielt den gode lagstemningen.

-Svømmerne støttet lagkameratene sine, heiet masse og brukte bra lagstemning for å løfte hverandre og for å få det lille ekstra fra en utrolig bra lagstemning, forteller Suvi.

-LSVK er kjent for god lagfølelse, men på LÅMØ var det spesielt en gjeng 2003-modeller som virkelig klarte å bruke laget sitt på best mulig måte – svømme Sammen mot Toppen!

Og Suvi har mye å være fornøyd med. Det var mange av svømmerne hennes som tok medaljer denne helgen, og samtlige hadde god fremgang og viste god utvikling både på perser og taktiske vurderinger.

Uljana Gorlova var en av dem, som med sin flotte seks sekunders pers og andreplass på 200 bryst svømte under NM krav for seniorer. Med 2.41,12 er hun for tiden femte best i klubben på denne øvelsen for jenter. 

Uliana tok senior-krav...

Høy pers-prosent
På kanten i helga var også hovedtrener Martin Gjerde Lester. Han merker seg spesielt at vi ender på en gledelig høy persprosent.

-23 av svømmerne har 100% pers, og mange har pers på fire av fem løp, forteller en fornøyd Lester. 

Spesielt 2005-jentene imponerte meg, fortsetter han. 
-Sammen med veldig mange av de yngre Lambertsetersvømmerne var det gøy å se så stor fremgang, og spesielt Selma, Rosa og Mina markerte seg, mener han.

Det var også mye å glede seg over fra Martins egne svømmere, og han fremhever spesielt Elise Romundset som gjør er veldig bra LÅMØ der hun også perser på sine beste øvelser 400 fri og 200 rygg. 

-Eva tar også gode steg på alle øvelser og setter ÅM rekord med et smart løp på 200 bryst, fortsetter Martin.

Bjerner imponerer på rygg
Kevin og Fritiof Bjerner perser også på alle øvelser. Det samme gjør Kia, som er med i medaljekampen på flere løp og kanskje overrasker mest med nesten åtte sekunder pers på 200 bryst. 

Hedda dokumenterer også at hun er i god utvikling igjen med pers på nesten alt. Særlig godt er det med pers på sin beste øvelse 200 bryst (2.42,3).

Fritiof Bjerner er fortsatt best på bryst, noe han demonstrerer med en sterk førsteplass. Størst utvikling har han kanskje på rygg for tiden, og treneren er spesielt godt fornøyd med 2.20,4 på 200 rygg for Bjerner.

God stemning...

Høyt nivå, i vann og på land
LÅMØ er et stort stevne med mange deltakere og det skal være høyt nivå på gjennomførelsen. Flere kommenterte også gjennom helgen at arrangementet var godt gjennomført. Blant annet var det mange av klubbene som satte pris på klasserom til å hvile seg mellom avdelingene.

Med Frank Pedersen som speaker var også stemningen i hallen på topp og dramatikken i mange jevne oppgjør fikk en spennende ramme i et fullsatt Lambertseter Bad.

Da gjenstår det bare å gratulere våre flinke LÅMØ-svømmere med en god helg og ønske våre ÅM-kvalifiserte lykke til med forberedelsene videre.

X