Det er stille på Lambertseter bad. Administrasjonen som normalt surrer av ansatte og aktivitet er i dvale.

Trenerne har fulgt opp svømmerne på nett og hatt treninger på Teams de siste ukene. Den siste uken har det vært noen gruppetreninger med god avstand i åpent landskap.

I snart fire uker har Petter Stoebner vært i jobb som ny daglig leder. Han beskriver situasjonen som lett surrealistisk.

-Det er jo en tid bestående av ytterligheter, forteller Stoebner. 

Gleden av å begynne med noe nytt og spennende, med Korona som gjør at det blir litt annerledes.

Likevel har Petter rukket å bli kjent med mange av de ansatte, selv om møtene først og fremst har vært digitale.

Har vært udelt positivt
-Møtet med klubben, administrasjonen og utøverne, de få jeg har møtt, det har vært veldig positivt, mener han.

-Samholdet blant ansatte og utøvere har vært et veldig bra møte. Under de spesielle omstendighetene har det vært veldig gledelig å oppleve den positiviteten som er i klubben, forteller Stoebner.

Petter Stoebner har travle dager som ny daglig leder i Lambertseter Svømmeklubb, selv om det er surrealistisk stille på badet.

For selv om badet er stengt er det en klubb i full vigør den nye daglige lederen har fått møte.

Trenerne prøver nye treningsformer, kreativiteten blomstrer. For de yngste treningsgruppene er treningstilbudet større nå enn i normale tider. 

-For mange av prosjektene er det full trøkk, nesten som at Korona ikke eksisterer. Og som ny leder er det et vell av nye ting å sette seg inn i, sier Stoebner. 

Et parallelt univers i en tid der mye av verden står helt stille.

Det han savner mest og gleder seg til oppleve er klorlukt og mennesker i aktivitet. 

-Lyden av aktivitet, de sosiale treffpunktene før og etter trening og idrettsglede etter en god økt i vannet, det pulserende livet i en svømmehall i full aktivitet, det gleder jeg meg til å ha som en del av hverdagen, smiler Stoebner.

Det er mange år siden han selv var aktiv konkurransesvømmer i KSA. Men minnene og de gode opplevelsene sitter godt i, det er tydelig.

Det skal bli tid til dette også på Lambertseter. Sakte men sikkert kommer vi tilbake til den nye normalen. 

Gøy å se hvor variert svømmerne får trent i disse dagene….

Flere gruppetreninger
Svømmeklubben har hele tiden fulgt føringene fra helsemyndighetene, og ut fra de siste nyhetene derfra kan vi nå øke antall utøvere som kan møtes samtidig.

Caroline Brinchmann er Breddeansvarlig i klubben og følger naturlig nok utviklingen tett. 

-Vi jobber kontinuerlig med å se hvordan vi kan utvide tilbudet, forteller Brinchmann. 

Etter et møte i administrasjonen i dag er vi et skritt nærmere et tilbud også for flere grupper og flere alderstrinn i klubben. 

-Det blir tilbud om landtreninger, tilbudet går ut til alle i alderen 7-15 år, og detaljene blir sendt ut fra Tryggivann denne uken, forklarer hun.  

Klubben er bevisst sitt samfunnsoppdrag i disse tider og vil ta initiativ for å opprettholde både fysisk aktivitet og et sosialt miljø der barna kan møtes.

Etter mange uker med hjemmeskole og lite aktivitet er det nok mange barn som gleder seg til dette, avslutter Brinchmann. 

Som holder fortet på Lambertseter Bad i to meters avstand fra Petter Stoebner.  

X