Sistemann ut i vår serie om Lambertseters USA-svømmere er Nordstrandgutten Fridtjov Mørk. 

Han har funnet seg vel til rette på college i USA, som svømmer på Limestone College i South Carolina. Overgangen til trening på collegenivå har vært har og brutal, skal vi tro Fridtjov:

-Treningen er steinhard, forteller han.

-Vi har 12 økter uken. Morgentrening hver dag. Det er ekstremt mange “trøkk” treninger. Vi har minst 400 meter all out på hver trening. I tillegg løper vi også før hver ettermiddagsøkt. 

Treningen er veldig annerledes etter det jeg er vant med, mener Mørk. Spesielt starttidene, som er kortere.  På styrkefronten har vi ca 4 styrkeøkter i uken, som oftest på morningen.

Maksløp hver onsdag morgen
Når vi spør om et eksempel på en typisk «amerikansk trøkk-økt» trekker han frem onsdag morgen:

-Hver onsdag morgen har vi et liksom “stevne” hvor vi setter opp tidtaking med fullt opplegg, plater, startprosedyre osv. 

-De siste gangene har vi hatt typ 6×100 eller 20×50 fra blokka, kommer an på hva slags type svømmer du er. Jeg og de andre sprinterne har hatt enten 20×50 eller 6×100, forteller Nordstrandgutten.

-De morgentreningene dreper kroppen totalt…

 

Vi har 12 økter i uken. Morgentrening hver dag. Treningen er steinhard… 

Fridtjov Mørk på Limestone college

Best på 4×100 laget
Vi var i Atlanta forrige helg og svømte stevnet på Emory University, forteller Fridtjov.

-Det gikk kjempebra for min del, hadde 46:75 split på 4×100 laget. Det var beste tid i blant gutta på laget faktisk. Så det var deilig å endelig vise at jeg kan svømme fort jeg også, mener han.

-Tiden er jo ikke så veldig bra, ettersom vi er i knall hard trening om dagen så er jo ikke det meningen heller. Nå starter heldigvis “tapering” neste uke hvor vi topper ti stevnet  “Fall Friendsy” helgen før thanksgiving.

-Kroppen merket kjøret om dagen og er meget klar for en uke avbrekk i Thanksgiving, forteller Nordstrandgutten, som gleder seg til å svømme fort utover sesongen.

-Utover treningene har jeg funnet meg veldig til rette og fått en haug med nye venner, en del av dem er svensker faktisk, avslutter en fornøyd collegesvømmer.

Les mer om Fridtjov og svømmelaget på Limestone College her.

X