Laget til EM langbane er nå klart, og hele fire svømmere fra Lambertseter er tatt ut!

Stina Kajsa, Sindri, Jørgen og Marte skal alle til London i slutten av Mai og skal representere Norge under Europamesterskapet for senior. Dette er svært gledelig, og en ny milepæl for klubben i forhold til antall utøvere i et internasjonalt mesterskap.

Colleou leverte i USA
Stina Kasja Colleou svømte under EM-kravet under et stevne i Texas allerede torsdag sist uke. Dette var siste mulighet for USA-svømmeren å komme under kravet innen fristen. Hun leverte et godt disponert løp og senket sin personlige rekord med sekundet.

IMG_0796

Tre av klubbens EM svømmere, her fra mandagens trening på Lambern. Sindri, Marte og Jørgen er svært fornøyde med uttaket og gleder seg til å representere Norge i mai.

Glede over uttak
Det var etter Stockholm Swim Open at Norges Svømmeforbund gjorde uttaket og de tre utøverne fra Lambertseter som deltok der fikk det glade budskapet på bussen ut fra arenaen. Det var god stemning på bussen, og den ble ikke dårligere da Lambertseter’s trener Joacim Lilleåsen koblet seg på lydanlegget og spilte den for anledningen treffende låta “London calling” av The Clash.

-Veldig takknemlig over å ha bli tatt ut og det er alltid et stolt øyeblikk å kunne representere landet sitt internasjonalt, sier Sindri Jakobsson i en kommentar via facebook.

Jørgen Scheie Bråthen er også ydmyk i forhold til uttaket:
-Veldig takknemlig over å ha fått sjansen, og gleder meg til å få denne erfaringen!

London kan bli et av høydepunktene for sesongen, men vi kan også se frem til NM langbane i Juli der Lambertseter stiller med en stor tropp.

EMjr, Nordisk og OL
Men sommeren har også andre spennende muligheter. EM junior går i Ungarske Hodmezovasarhely rett før NM i Juli. Svømmerne som sikter mot kvalifisering dit har blinket seg ut Bergen Swim Festival i starten av Mai for å ta krav. I tillegg har vi Nordisk juniormesterskap som går uken før NM.

OL i Rio går i August, og vi har flere svømmere som har fokus rettet mot kvalifisering dit. EM i London er i så måte en ypperlig anledning for å sette standarden.

Heia Lambertseter 🙂

 

Tekst: Børge Mørk / Foto: Øyvind Thorsen og Børge Mørk

X