Vi ønsker velkommen til våre nye mesterskapssvømmere Ingalill, Jørgen, Hilmir og Jonathan!

Høstsesongen er i gang, og som normalt er det en del utskiftninger i NM- og elitegruppa. En del er naturlig frafall av svømmere som trapper ned for å fokusere på studier. Og noen tilflyttere er det også. 

Denne sesongen har vi flere svømmere som kommer langveis fra, både fra inn- og utland. Ingalill Urrang (25, Karmøy),  Jonathan Gomez (25, Colombia), Jørgen Gundersen (24, Lillestøm) og Hilmir Rúnarsson (17, Island).

Ingalill har tilbragt årene etter videregående i BSC, og vært helt i toppsjiktet i Norge på 50 og 100 bryst over mange år. Når hun nå skal starte studier på Politihøgskolen, var hun glad for å få plass hos Lambertseter for å fortsette å finslipe brystsvømmingen, ifølge elitetrener Joacim Lilleåsen med et ekstra fokus på vendinger og annet gøy.

Jørgen Gundersen er en habil triathlonutøver, men mange års fartstid på landslaget der. Også han trekker til Lambertseter for å få ny variasjon i sin trening, og trenerne er spent på å se hvordan han kan spille inn på herrenes stafettlag inn mot mesterskapene.

Høy fart opp av vannet her på Jørgen Gundersen som skal få rendyrke svømmingen i sine treninger med Lambertseter denne sesongen.

Helt fra Island kommer unggutten Hilmir Rúnarsson, for å gå på skole i Oslo og trene. Faren han har jobbet i Oslo noen år, og han ble oppmerksom på Lambertseter Svømmeklubb da vi gjestet Island sist vinter på stevne. Idéen om å følge med faren til Oslo ble født, og denne høsten er allerede alle brikkene på plass for det som kan bli et langtidsopphold i Tigerstaden.

Vår andre globetrotter er Jonathan Gomez som har reist helt fra Colombia for å prøve et nytt treningsmiljø sammen med «ISL-kollega» Henrik Christiansen (International swimming league: les mer her). Gutta er konkurrenter i denne internasjonale toppligaen, og interessen for Norge ble vekket under siste sesongs konkurranser, der Henrik svømte for Team Iron sammen med bl.a. Katinka Hosszu, mens Jonathan representerte NY Breakers.

Konkurrenter i International League, men på trening skal Jonathan og Henrik samarbeide mot nye nivåer internasjonalt.

Gomez er en merittert svømmer i sitt hjemland, har representert Colombia internasjonalt siden 2013, og har bak seg fire år på svømmeuniversitetet SMU i Dallas. Det er faktisk samme skole der Sara Nordenstam i sin tid studerte. Hans beste øvelse er 200 fly. Familien hans bor i USA og var nylig intervjuet i New York Times når de kjøpte sitt nye hjem i forstaden New Jersey. 

Idet sesongens første stevne på hjemmebane går av stabelen denne helgen med Lambertseter Open, ønsker vi våre nye svømmere velkommen og lykke til!

X