V__1B5A

Landtrening der flere av landslagene trener sammen. Niksja liggende midt i bildet og er enten veldig sliten eller veldig fokusert…

To av våre landslagssvømmere, Niksa Stojkovski og Marte Løvberg er i disse dager på høydeleir med landslaget i Sierra Nevada.

Leiren går over hele tre uker (!) og det blir en hel del trening på våre beste svømmere. I tillegg til treningen er kroppens tilpasning til å trene i tynn luft 2320 meter over havet en ekstra gevinst.

Fra trenerne meldes det om god kvalitet i treningen for begge to. Blant annet har de vist solid fremgang på V4 fra den første testen de gjorde i starten av leiren til en ny test i midten.

Niksa og Marte selv har også mange positive kommentarer når vi spør om hvordan det går.

-Alt er bra her. Skal ikke si at det er gøy, men i allefall er det ingen syting og klaging hehe… Alle smiler og trener bra. God stemning 24/7, melder Niksa via Facebook.


Får ikke nok oksygen

For Niksa er dette første gangen på høydeleir, og han fikk en overraskelse på hvordan dette kjennes på kroppen:  -Visste ikke det kommer til å bli så tungt å trene. Får ikke nok oksygen i kroppen når jeg svømmer. Den verste delen er jo når jeg må holde pusten dvs kicking osv, forteller en lettere anpusten Niksa som ifølge bilder på FB får med seg både fjellturer og landtrening sammen med noen av de andre landslagene som er der oppe samtidig (roing, triathlon, friidrett og padling).

V__BC71

Et av flere kjøleskap i mat-rommet der utøverne kan forsyne seg med det de trenger. Her skal ingen gå sultne til sengs…

Alle fagavdelingene ved OLT er representert i Sierra i løpet av samlingen, så det er et høyt nivå av oppfølging på flere nivåer. Tydelig at ernæringsavdelingen er tilstede, for både Niksa og Marte skryter av at det er ubegrenset tilgang på mat og gode mellommåltider 24/7. Her skal i hvertfall ikke tilgang på mat av god kvalitet og variert utvalg være noen begrensning.


Forskning på antioksidanter

Alle utøverne fra samtlige idretter er også med på et nytt, norsk forskningsprosjekt der Olympiatoppen og UiO skal undersøke om mye naturlige antioksidanter i kostholdet kan beskytte kroppen mot betennelser og ha en gunstig effekt på adaptasjon av trening i høyden.

Hvordan går det med Marte da? Via FB forteller hun at hun har det gøy og at det er god stemning. Mye trening gjør at det går “litt i bølger”, forteller hun.

-Men sånn skal det jo også være, skriver Marte. Noen tunge dager må man gjennom på vei mot nye store prestasjoner.


Trening på tvers av idrettene

Marte fremhever også at det er god mat på leiren og spesielt det at de har tilgang på mat hele døgnet. I tillegg synes også hun at det er kult med basis- og styrkeøkter felles med andre idretter. Nettopp dette med samarbeid på tvers av idretter er noe Olympiatoppen er flinke til å sette i system. Høres ut som det funker bra også denne gangen.

-Håper alt er bra hjemme, skriver Marte.

-Hils resten av gjengen! avslutter begge to før vi logger av og de går videre til en ny dag full av god trening og gode opplevelser i Sierra Nevada.

PS: Marte ble intervjuet av TV2 i starten av leiren.
Klikk på et av bildene under for å se videoen
Skjermbilde 2015-10-30 kl. 12.16.51   Skjermbilde 2015-10-30 kl. 12.17.13

X