Det høljet ned under sommerens NM langbane i Fredrikstad, men for Lambertseter SvK gikk det aldeles strålende. 

Gull på flere stafetter, vi tar begge kongepokalene, hevder oss solid i klubbkampen og det er fremgang og gode prestasjoner i full bredde. 

Vi fikk et fyldig referat fra elitetrener Joacim Lilleåsen etter sesongavslutningen.

-Vi synes selv vi er overraskende høyt og godt plassert i begge klubbkampene. Trodde ikke det på forhånd, forteller Lilleåsen.

-Men når vi først leda klubbkampen for senior i tre dager så var det litt surt å tape den med to poeng for OI. Men alt i alt tar vi flere medaljer og har flere finaler enn vi trodde vi kom til på forhånd, veldig gøy med gull til seniorjentene på 4×100 fri og 4×200 fri og også moro med flere andre stafettmedaljer.

Gull til jentene på 4×200 fri. Marte, Helene, Mari og Astrid leverte solide løp og opprettholdt en sterk tradisjon for klubben med gull på stafett.

Stolt tradisjon videreføres av Eva
Joacim forteller han er stolt av at klubben tar begge kongepokalene. Eva sin 200 bryst er en solid pers (2.27,17) og hennes første på øvelsen på fire år. Tålmodig og solid arbeid over tid. Hun er nå tilbake i landslaget igjen, veldig gledelig og det er tydelig at Eva er inne i en god periode med fremgang på flere fronter. 

Eva tar Lambertseter’s 15. strake gull på 200 bryst for damer og gjør også en god 100 bryst der hun tar sølvet.

15 strake!…  Her ligger det mye svømmehistorie, en stolt tradisjon for Lambertseters dyktige brystsvømmere. 

Henrik tar gull på alle de fire lengste crawløvelsene og svømmer også første-etappen på laget som tar bronse på 4×200 fri. Solide bidrag til klubben nok en gang. 

Kongepokalene er solide, og et symboltungt bilde på et godt mesterskap for klubben. 

To stolte kongepokalvinnere, Henrik og Eva.

Marte og Astrid forsterker laget og leverer godt
Marte Løvberg og Astrid Julie Halvorsen har i mange år vært to av våre beste og sterkeste kort i mesterskapssammenheng og de fortsetter å levere til tross for en tung sesongavslutning i USA. Marte tar et sølv og en bronse, mens Astrid tar en sølvmedalje. Begge er også med på alle stafettlagene som dominerer finaleheatene.

Det er ikke alltid vi får til at våre USA-svømmere stiller på NM, så veldig gledelig å ha med både Marte og Astrid denne gangen, de gjorde en betydelig forskjell både på stafettene og i klubbkampen. 

Også Jørgen Scheie Bråthen gjør en god figur med sølv på 50 bryst og gode bidrag på stafettene.

Og så Mari Moen da. Mari har klart omstillingen fra junior til senior på en meget god måte og plukket mange poeng til klubben og en bronsemedalje på 200 medley på kjøpet. Hun svømte også alle tre stafettene våre.

7 gull, 5 sølv og 3 bronse ble det alt i alt i senior NM.

Heldigvis ble det noen dager med oppholdsvær, men heiagjengen holdt ut under alle forhold!

Den første gang, den første gang…
Elitetreneren nevner også spesielt Helene Gonzalez for flott utvikling denne sesongen og et svært solid mesterskap. Gull på 400 fri, sølv på 800 fri og bronse på 200 fri i junior NM er bare helt nydelig. I tillegg svømmer hun på begge gull-lagene i senior NM. Det må vi kalle full klaff på NM for Helene!

Sander Singsaas tar sitt første NM-gull i det som ser ut til å bli hans siste NM før det blir militæret til høsten på favorittøvelsen 50 fly. I tillegg blir det bronse på 100 fly. 

Selma Flesche plukker opp sine første individuelle juniormedaljer på 100 og 200 bryst etter en meget solid sesong med god trening. Svært gledelig å se Selma gjøre sine beste løp nå under NM og det ligger mye hardt arbeid bak hennes første individuelle medaljer.

Alexis Mørk får også med seg en bronse og bidrar til at vi tar 2 gull, 3 sølv og 5 bronse i juniorklassen og ender opp som nest beste klubb. 

Vi hadde flere andre i diverse junior- og seniorfinaler og har et bredt spekter med svømmere som er i god utvikling. Derfor markerer vi oss godt i bredden, mange gode individuelle prestasjoner og mye god fremgang. 

Selma leverte solide løp og fikk velfortjente pallplasseringer under NM

Stolt trener
-Vi er stolte og glade over det vi har fått til i helgen og det gjelder like mye alle de som gjorde gode løp, satt personlige rekorder og bidro med god stemning og godt humør, selv om det ikke ble medaljer og finaler på alle, forteller Joacim Lilleåsen. 

-Vi var veldig gode på å heie og backe hverandre også denne gangen og det er gjerne de som ikke svømmer finalene som bidrar mest der.

-Nå gleder vi oss alle til litt fri i sommer før vi tar fatt på en spennende sesong der målet er å være den klubben med størst bredde i toppen, flest utøvere i positiv utvikling og topp-plasseringer i samtlige klubbkamper.


NB! Sommerens videre høydepunkter:

Tre av våre skal også få underholde oss mer gjennom sommeren.

-Benjamin Toth svømmer Nordisk Ungdomsmesterskap i Jönköping i Sverige.
-Henrik Christiansen skal allerede nå reise til Japan og svømmer VM langbane i Fukuoka 23-30.juli.
-Eva skal svømme nyvinningen U23 EM i Dublin i Irland 11-13.august.

Det blir spennende og veldig gøy å følge dem ute i internasjonalt farvann. Lykke til!

I skrivende stund er NUM ferdig, og vi kan gratulere Benjamin Toth med flott prestasjoner både individuelt og på stafett. Sterk svømming på 1500 fri sikret krav til NM junior. Både 200 og 400 fri gikk raskere enn på NM, og han hadde den raskeste lagetappen på begge crawlstafettene. Det kan vi kalle en solid debut i Benjamins første nordiske mesterskap med flagget på brystet! Godt levert og vel fortjent sommerferie for Benjamin. 

Festen er ikke over, sommeren bringer flere gleder for de svømmeinteresserte. Følg oss på SOME for oppdateringer fra Japan og Irland utover sensommeren. 

X