29 svømmere fra Lambertseter inntok Bergen og AdO arena for et etterlengtet NM. Det ble mange oppturer. 

Den tradisjonelle NM-leiren på Mallorca utgikk denne gangen. Det har vært en  annerledes sesong på så mange måter. Innkjøring til NM på hjemmebane føltes på mange måter som en naturlig forlengelse av koronasesongen.

Selv med strenge regler for hvem som kunne oppholde seg i hallen, kom NM-følelsen i AdO arena sakte men sikkert.

Forsøk og finaler, perser og medaljer; våre rutinerte svømmere hevdet seg på sine mer eller mindre faste øvelser, men også noen gledelig overraskelser og nye navn på medaljeplass i et norsk mesterskap.

På stafettene ble det kun ett gull denne gangen, på 4×200 fri for damer.

 

Gull til jentene på 4×200 fri. Marte, Celina, Uliana og Astrid leverte solide løp og opprettholdt en viktig tradisjon for klubben med gull på stafett.

Dominerte på friøvelsene
Av våre rutinerte svømmere sørget Marte og Uliana for GULL på samtlige fri-øvelser! Det var skikkelig kult og en solid markering.

Marte vinner rutinert 50 og 100 fri i jevne finalefelt, mens Uliana vinner med god margin på de lengre øvelsene. På 200 fri ble det gull til Ulis og Marte på bronseplass, begge på 2.03-tallet, med Malene Rypestøl på sølv. Det var med andre ord en spennende finale for alle involverte, både i vann og på land.

På herresiden tar Henrik gull på de lengre øvelsene. Han svømmer i en klasse for seg, og må nok til utlandet for å få konkurranse. Det skal han da også få, om noen uker når OL i Tokyo endelig skal arrangeres.

Det skal bli spennende å følge Henrik under OL. Han har trent mye og godt gjennom hele året. Sammen med trenerne og med god oppbacking fra forbundet har han bokstavelig talt lett høyt og lavt etter best mulig treningsforhold. Den siste måneden har han trent mye i høyden.

Henrik Christiansen svømmer i en klasse for seg. Vinner som han vil på de lengste friøvelsene.

Trippel på bryst!
Som forventet ble det gode plasseringer og resultater på damenes brystøvelser. På både 100 og 50 bryst tar Lambertseter alle pallplassene. Eva, Stina og Ingalill, i den rekkefølgen på begge øvelsene. På 200 bryst tar vi sølv og gull, denne gangen med Stina først og Eva på sølvplassen.

Stina Kajsa vinner 200 bryst for 8. året på rad. Det er en imponerende statistikk. Tiden 2.27,27 er drøyt sekundet raskere enn hun svømte på i Roma for 3 uker siden. Hun har aldri vært bedre.

Selv om det ble for langt frem til OL-kvalik, har Stina hatt en solid sesong og senket den norske rekorden på kortbane flere ganger. Nå er det sommer og hun får tid til å koble av og vurdere veien videre i bassenget.

I Lambertseter er Stina Kajsa en viktig kulturbærer og en utøver vi håper å ha med videre.

Strålende brystsvømming av Stina, Eva og Ingalill. På både 100 og 50 bryst ble det trippel til Lambertseter!

Elias på medley og bryst
Av juniorene ble det medaljer på Elias og Anastasija. Sistnevnte tar sølvet på 200 bryst og holder klubbens stolte tradisjoner på denne øvelsen i hevd. Det er flere gledelige 
finaleløp. Erik Ouren svømmer solid på 200 rygg, dropper drøye seks sekunder og svømmer sin første seniorfinale med 2.13,20 og syvende plass. Går han for ny familierekord neste sesong?! 

Elias Kristensen tar sølvet på 200 bryst for junior. Det er stor stas! Med 2.20,76 er han sekundet raskere enn på BSF for en drøy måned siden. Den store overraskelsen kom imidlertid med sølvet på 400 medley og den tett påfølgende 100 brysten. Elitetrener Joacim Lilleåsen kommenterer nettopp dette løpet som et av de beste minnene fra mesterskapet.

-Det lå langt inne for Elias å svømme 400 medley, siden den lå så tett opp mot 100 bryst, som normalt er en av hans beste øvelser, forteller Lilleåsen.

-Når han likevel velger å gjøre begge løpene så trer det frem en utøver at et format det skal bli spennende å følge neste sesong, mener han.

Elias selv deler oppfatningen om at han vegret seg for å svømme begge øvelsene, og at utsvømming etter 400 medley ble dagens viktigste oppgave.

-400 medley satt godt i kroppen. Jeg var fornøyd med løpet, men usikker på hvordan det ville slå ut for 100 bryst, forteller han.

-Etter vel 1000 meter utsvømming var det meste av melkesyren ute av systemet, og jeg følte med trygg på at også 100 bryst kom til å bli et bra løp.

Fasiten ble pers med sekundet (1.05,44) og sølv for junior også på 100 bryst. Det var en solid dag for Elias og et stort steg inn på arenaen som en utøver av nasjonalt format. Vi gleder også allerede til neste sesong!

Full klaff for Elias Kristensen! Stor forbedring på både 400 medley og 100 bryst, og sølv på begge øvelsene. 

Klubben ender som nest best på seniorsiden, både på poeng og medaljer, like bak Bærum.
På junior ligger vi et godt stykke bak og må fortsatt jobbe med å få opp bredden av  finalesvømmere.

Vi har 5 svømmere inne på topp 20 for senior; Henrik (1), Stina Kajsa (7), Eva (11), Uliana (17) og Marte (18). 

Uliana blir beste junior og Elias nr 15. Henrik tar sin 6. kongepokal.

Det skinner fint i bronse, sølv og gull, idet både trenere og svømmere nå tar seg en vel fortjent ferie. 

Bortsett fra Henrik og Ronnie da. De tar en runde til. 

Tokyo neste. 

 

X