UM og NM junior ble en formidabel suksess for Lambertseter Svømmeklubb. Sammenlignet med fjorårets mesterskap tok vi dobbelt så mange gull (26 mot fjorårets 13). Vi blir beste klubb både i UM og NM på poeng.

Bak medaljene og tallene ligger et vell av gode enkeltprestasjoner. Mest gledelig av alt er at resultatene kommer fra målrettet arbeide over tid. Her er det ingen tilfeldigheter.

Video: Børge Mørk  / Foto: Øyvind Thorsen

Sportssjef Frank Pedersen deler noen av sine tanker om helgens opplevelser:

-NM i Bergen – et inferno av gode resultater. Høydepunktene kom som perler på en snor, skriver en stolt Sportssjef.

– Forventningene var høye før ankomsten til Bergen. Norges største tropp med 30 kvalifiserte Svømmere. Beste klubb UM fra Alta og nr. 2 på junior siden skulle forsvares. Vi var klare.

At vi er sterke på stafetter vet hele svømme Norge.  Dagene i Bergen bekreftet igjen at vi er Norges beste stafett klubb. Et resultat av en stor tropp med allsidighet, samhold og mange med god treningsbrakgrunn.  Stafett er sammen mot toppen.

d88r9713

Patrick Toth markerte seg godt under helgens NM junior.

Vi har i flere sesonger prestert godt på 50 og 100m. meterne. Vi har arbeidet hardt med å få løftet nivået på 200 og de lengre distanser. Her viser Marte og Patrick veien gjennom flotte resulter på de litt lengre øvelser. Det har de også gjort tidligere.

Vi har en ung tropp og fremtidige gode resultater bygger på god aerob kapasitet i denne alderen. Dette er nøkkelen til store fremganger for fremtiden. Samtidig viser det en psykologisk og mental kapasitet som er avgjørende for utvikling.  Tøffheten og forutsetningene i løp som vare lengre enn ett minutt er viktig å trene opp.

Her lykkes mange mer enn noen gang tidligere i Bergen. Mange tok viktig steg med å mobilisere og prestere på øvelser utover 50 og 100m.  meterne.  Det bedrer og øker våre håp om fremtidige gode resultater. Det er jeg ikke i tvil om, forteller en fornøyd Pedersen.

Vi har Norges beste trenerteam som utfordrer og støtter hverandre i en god balanse.

Fremtiden lover godt og resultatene i Bergen har gitt oss ny inspirasjon og viten til nye fremganger, avslutter sportssjefen.

 

Juniorrekord på 200 fri av Marte!

Motiverende, mener Elitetreneren
Elitetrener Joacim Lilleåsen har også noen tanker om hvorfor klubben lykkes godt på dette mesterskapet, og hvorfor mye tyder på at vi er inne i en positiv trend.

-Vi jobber hele tiden med å være i utvikling, og det er mange parametere vi jobber med. Det å lykkes er en konsekvens av at mange av de tingen vi jobber med bli bedre, forutsetningene er bedre for å svømme fort, reflekterer treneren. 

-Noen får opplevelser som kan være viktige for videre satsing, jobbe videre med de riktige momentene. Men det er fortsatt mye å jobbe med, det er det alltid, poengterer Lilleåsen. 

Spørsmålene både vi som trenere og utøverne selv må stille oss er:  “Hva er stegene som gjøres til for å bli skikkelig gode eller internasjonale?” 

Det er slike prosesser som er motiverende, mener elitetreneren.

 

Hva er stegene som må til for å bli skikkelig gode eller internasjonale?

Elitetrener Joacim Lilleåsen

Augusta gjør 2.16,28 på 200 fly

På lik linje med sportssjefen trekker Lilleåsen frem Augusta Remøy sin 200 fly som et eksempel på at dedikert innsats over tid er det som gir de beste resultatene. Sportssjefen utdyper dette:

Det er mange gode prestasjoner under NM og mange som kan nevnes. Jeg vil trekke frem Augusta som fikk sitt svømme gjennombrudd i Bergen sommeren 2015 med Norsk senior rekord på 4x100m. medley og medalje med 2,19 på 200 fly. 

Hun har siden den flotte prestasjon løftet sitt nivå i treningen. Likevel kom ikke resultatene som vi alle ønsket skulle komme. Hun ga ikke opp og kjempet videre. At hun nå etter neste 1,5 sesong går bort og prestere bedre enn noen gang tidligere varmer mange hjerter. Hun har vist innsats og mobilisering i en periode med liten eller ingen fremgang. Det er toppidrett på høyt nivå.

 

Juniorrekord på 4x100 medley

Rekordene

Det ble et vell av nye rekorder gjennom mesterskapet, både personlige og noen av det mer fornemme slaget. Hele fire norske juniorrekorder kunne Lambertseter ta med hjem fra Bergen.

4*50m LM, damer: Lambertseter SK    1.53,48  (Sofie, Eva, Jenny, Marte)
200m fri, damer: Marte Løvberg, Lambertseter SK  1.58,84
200m fri, damer: Marte Løvberg, Lambertseter SK  1.58,29
 4*100m LM, damer: Lambertseter SK   (Soife, Eva, Augusta, Marte)

Marte var dronningen av NM

Marte Løvberg hadde et tettpakket program under NM. Med mange øvelser og stafetter ble hun utfordret på rutiner som utsvømming, tøying og matinntak mellom øvelsene, noe hun så ut til å takle på en utmerket måte.

For sin 200 fri fikk hun premie for stevnets beste prestasjon og hun var helt sentral med på å sette 4 Norske junior rekorder – Det er imponerende.

 

Stafettene

Om Marte var NM-dronning så var stafettene helt KONGE. 

Lambertseter slo inn til gull på det meste vi stilte på av stafetter, både i UM og juniorklassen. Og stemningen på kanten var det ingenting å klage over. 

Det samholdet og lagfølelsen som skapes når hele gjengen står og heier og skriker er noe av det som skaper den spesielle og sterke lagfølelsen som preger Lambertseter når vi stiller i norske mesterskap. 

Sammen mot toppen

Seks til Nordisk mesterskap
Og mer god stemning skal det bli utover vinteren. Når uttaket for Nordisk mesterskap ble annonsert etter helgens NM var følgende Lambertseter svømmere tatt ut til junior og senior Nordisk, Kolding, Danmark 9-11. desember:

Junior: Eva, Patrick, Jenny og Andre

Senior: Marte og Jørgen

Etter helgens hardkjør har ihvertfall juniorene fått lagt inn noen ekstra økter anaerob trening. 

Vi gratulerer alle våre flinke svømmere med flotte prestasjoner og gleder oss til å følge med på Nordisk.

Med svømmerne fra Lambertseter er det sjelden langt mellom de gode opplevelsene 🙂

Tekst og video: Børge Mørk  Foto: Øyvind Thorsen

X