Lambertseter leverer mange sterke prestasjoner under NM og det er gledelig mange som gjør sine beste løp når det gjelder mest. Endel av våre egne løp kommer noe i skyggen av Bærums dominans på juniorsiden, men når vi evaluerer objektivt har vi likevel svært mye å være fornøyd med. 

Vi blir nest beste klubb for junior. Jentelaget tar et sterkt sølv på medley-laget. Med 4.05 er de under sin egen juniorrekord, men Bærum er foran denne gangen. Men på 4×200 fri er det ingen som kan matche junior-jentene fra Lambertseter. Gutta tar sølvet på samme øvelse. 

Topp 10
Våre fremste utøvere gjennom mesterskapet blir Astrid, Uljana, Eva, Mats og Marte. De er alle inne på topp 20 listen. Faktisk er fire av dem inn på topp 10. Det er sterkt, og som det skal være.

Fikk frysninger
I evalueringen blant våre egne trenere løfter alle frem Mats sin 800 fri som den fremste prestasjonen. Sportssjef Frank Pedersen var svært fornøyd:

-Mats sin 800 fri var muligvis NMs største positive overraskelse uansett klubb. Slik han har trent var det ikke en overraskelse for oss.  Jeg fikk frysninger når jeg så hans løp, forteller Pedersen. 

-Det var så fortjent. Han har trent utrolig bra over lang tid.

Ulianas 1500 fri
Under Lambertseter Open satte Astrid ny norsk senior og juniorrekord på 1500 fri. Da er det også veldig kult å se Uliana slå til med et veldig sterkt løp og bli beste jente under UM for sin 1500 fri. 

Dette kommer på toppen av hennes nylige kvalifisering inn til juniorlandslaget for knappe to uker siden. Med Henrik Christiansen i tet og Mats sin solide 800 fri har Lambertseter nå virkelig en solid base på distanseøvelsene. At vi tar gull (jentene) og sølv (gutta) på 4×200 fri på juniorsiden i tillegg er en ytterlig glede i samme gate. 

Marte på topp og solid Eva
Eva vinner 200 bryst og tar sølv på 50 og 100 bryst. Hun befester sin posisjon som en av Norges aller beste juniorer på brystøvelsene. På medleylaget er hun en verdifull etappe som få andre klubber kan matche.  

Marte vinner 100 og 200 fri, i tillegg til flere medaljer på andre øvelser og sine alltid like sterke stafett-etapper. 

Rutinerte Lenèa
Augusta Lenèa Remøy har med årene fått mye erfaring med 200 fly som en av sine beste øvelser. Den brukte hun for alt det var verdt da hun tok sølvet på 200 fly (2.15,77) med det som er hennes beste og raskeste løp på distansen “ever”. Med halvsekundet dropp ned til 34,5 på siste 50 var det et sølv med gull-smak hun fikk med seg hjem. 

Augusta har 100% per på sine øvelser gjennom NM. Det samme har Henrik Veiberg som fortsetter sine fine utvikling denne sesongen.

 

UM i bølgedal 
Vi havner helt nede på 6. plass i UM og det er langt opp til usedvanlig suverene Stavanger og Bryne. 

Elitetrener Joacim mener våre resultater i UM er gode isolert sett, men at det først og fremst er de andre klubbene som har utviklet seg raskere og har fått frem en stor tropp. Slik kan rangeringer og resultater svinge mye fra år til år. 

-Flere av UM-svømmerne har satt pers flere ganger i høst og gjør det igjen nå, kommenterer Lilleåsen. 

-Vi har de svømmerne vi har og må jobbe med dem så godt vi kan, fortsetter han. 

-Vi gjør det bra i ÅM så det finnes materiale å jobbe med her, avslutter en optimistisk elitetrener. 

Selv om vi har noen åpenbare “hull” i enkelt årsklasser er det også mange sterke årskull på vei opp i konkurranseavdelingen. Mye å glede seg til fremover med andre ord.

Nå retter vi blikket mot LÅMØ og ÅM. 

 

X