Etter en helg der våre svømmere var i action på tre forskjellige arenaer får vi følgende oppsummering fra elitetrener Joacim Lilleåsen og Beda Leirvaag:

Amsterdam-cup har i høst vært hovedmålet for alle seniorene i elitegruppa.

I tillegg fikk juniorene i elitegruppa tilbud om å være med for å få litt tøffere internasjonal matching og utnytte toppformen fra junior NM i et langbanestevne på slutten av treningsperioden. Det ble dessverre ikke det helt store stevnet for oss rent prestasjonsmessig. Vi har for få personlige rekorder gjennom helgen og noen av løpene er dessverre et stykke bak hva svømmerne har gjort på sitt beste.

Hvorfor det blir sånn må vi selvsagt diskutere med hver og en og det er helt klart mange forskjellige grunner.

Det var riktignok en del løp som var rett bak pers og som ble veldig godt gjennomført og vi gleder oss over at det skjer i en såpass skjerpet konkurransesituasjon som Amsterdam Cup tross alt er.

Olympisk nivå
I år var mange av Europas aller beste svømmere tilstede og med seg har de lagkamerater som også holder høyt nivå. Verdensmester Adam Peaty (GBR) og Olympisk mester Florent Manaudou (FRA) var de største stjernene på plass og det er alltid inspirerende å se hva de beste gjør.

Våre utsendte fulgte i hvert fall nøye med når det ble svømt fort under  finalene.

De beste prestasjonene fra Lamberns side stod Jørgen Scheie Bråthen og Sindri Thor Jakobsson for.

Jørgen Scheie Bråthen og Sindri Jakobsson står for de beste prestasjonene under Amsterdam Cup. Her ser du dem fra finalene på Lambertseter Open.

Jørgen Scheie Bråthen og Sindri Jakobsson står for de beste prestasjonene under Amsterdam Cup. Her ser du dem fra finalene på Lambertseter Open.

Jørgen senket sin egen personlige rekord og klubbrekorden på 100 bryst med ca. tre sekunder ned til 1.03,21. Det holdt til en fjerdeplass i B-finalen. Sindri var i B-finale på 200 medley og satt en fin pers og klubbrekord der med 2.03,62.

Men det virkelig kanonløpet kom helt til slutt på søndagen da Sindri avsluttet sin rekordhøst med å senke sin egen norske rekord på 200 butterfly til 1.59,66. Det gjorde vanvittig godt for både utøver og trener å se at det lå veldig mye mer tørt krutt der inne enn hva vi kanskje trodde tidligere i helgen.

Tiden holdt faktisk til tredjeplass i A-finalen. Sammen med Sverre Næss sin flotte seier på  sin seier på 200 bryst var dette den beste norske plassering under årets Amsterdam Cup.

Lærerikt
Det er spennende og lærerikt å reise ut på stevner med tøffere motstand enn hva man får hjemme. Vi håper at erfaringene fra årets Amsterdam-tur gjør at vi stiller enda sterkere ved neste anledning.

Vi har i hvert fall dyktige nok svømmere til være med å leke på toppen, når de er fullt skjerpet og godt nok trent.

Nordisk
Patrick imponerer nok en gang med en ny råtøff 1500m (første gang under 16min), der han våger å gå tøffere ut en noen gang før.

Martes 200 fri er det løpet som best viser hennes kapasitet nå. Verken 100 fri eller 400 fri var 100% klaff men 200 på ny norsk jr.rekord var bra. Godt splitta og tøft kjørt.

Celine Hilton er litt redusert på grunn av sykdom men disponerer sine løp godt under Nordisk i Bergen.

Armin har en herlig innstilling og svømmer fort med godt humør og “good skills”. Han viser også sine beste sider frem og er et godt eksempel for resten av laget hva gjelder å nyte en konkurransesituasjon og ha godt humør.

Celine viste erfaring og profesjonalitet i oppvarming og gjennomføring av stevne. Hun satte pers på 100 bryst i forsøk og hadde et godt løpsopplegg.

Hun prøvde å kjøre på i finale både på 100, 200 bryst og 200 IM, men formen var ikke helt tilstede til å kunne perse. Likevel fightet Celine, bidro til et godt norsk lag, og viste godt humør gjennom hele mesterskapet!

Skippy har dessverre vært mye syk og har nok ikke det gode grunnlaget som vi ønsker oss. Men både jrNM og Nordisk nå viser at han er en tøff fighter i løpene sine og det kunne gått mye saktere om han var av typen som gir opp lett. Nå ble det ned mot pers på mye og noen gode stafettløp. Vi må si det er bra uttelling etter den høsten han har hatt.

Gjengen som var i ilden denne helgen tar seg nå en rolig uke før vi starter en ny grunnlagsperiode frem mot NM senior.

Knut Oscar “Skippy” Skipperud har fått mye ut av en periode med varierende treningsgrunnlag. Nå ligger han godt an for å ha en jevn treningsperiode frem mot NM senior.

X