NM kortbane i Stavanger var et godt mesterskap for Lambertseter med mange høydepunkter og opplevelser.

Klubbens svømmere reiser hjem med solide personlige forbedringer, en nordisk rekord og Jørgen Scheie Bråthen som nyslått landslagssvømmer. 

Det er gode forbedringer både for junior og senior. Bærum dominerer mesterskapet på poeng og blir beste klubb. Vi er likt med Bærum på topp 20, hvor begge klubbene har 5 svømmere hver.


Beste senior, nest beste junior
Lambertseter får stevnets beste prestasjon for senior med Henriks nordiske rekord på 800 fri (7.33,28 og 936 poeng) og Uliana er nest best på juniorsiden, også hun med en lengre distanse.

Det ble hele 798 poeng for hennes strålende 1500 fri på 16.31,17 og pers med hele 20 sekunder, kun to sekunder unna norsk juniorrekord. 

Jørgen fortsetter fremgangen
Med EM-krav på 100 bryst i banken etter Nordsjø var det ikke lite spenning knyttet til hva Jørgen Scheie Bråthen ville klare nå to uker etter i et norsk mesterskap. Fasiten ble gull på 200 bryst der han overrasket alle inkludert seg selv med 2.12 og solid pers.

På 100 bryst må han se seg slått av Tomoe, men med 59,05 forbedrer han seg 2/10 fra Norsjø og svømte samtidig under kravet for senior landslag. 

-Jørgen svømmer med lave skuldre, har mye positiv energi i seg som han bruker bra, mener elitetrener Joacim Lilleåsen. Som også kunne se Lambertseter ta trippelseier på 200 bryst med Eva, Silje og Stina på pallen.

Med EM i fokus
-Eva sin 200 bryst var et fint løp, mener treneren. Siljes bronse-løp var kanskje enda mer imponerende, all den tid hun først og fremst trener for 100 bryst, fortsetter han. 

For Stina Colleou var sølv og 2.27 på 200 bryst litt utenfor det hun siktet mot, men Lilleåsen er ikke bekymret.

-Både Eva og Stina har fokus mot EM, og har litt forskjellig formutvikling. Målet er at de skal svømme skikkelig fort om 3-4 uker på EM, så litt varierende form noen uker før trenger ikke bety noe, mener han.

Veiberg på pallen
Henrik Veiberg tar sine to første individuelle medaljer i et norsk mesterskap. Junior bronse på både 50 fri og 100 fri. 

-Henrik har hatt en fin inngang til mesterskapet med godt fokus på de riktige tingene i trening. Han har mer roen inn i løpene sine nå enn før og får ut potensialet sitt i noen gode finaler, forteller trener Joacim Lilleåsen.

Vel fortjent Henrik. 

Juniorene med mange gode perser
-De fleste juniorene våre er yngre junior, og først og fremst er de med for å lære, forteller trener Sindri Jakobsson, som er imponert over måten de håndterer settingen og mener de takler mesterskapet bra.

-Celina er med i sin første senior finale, og Selma svømmer juniorfinale på 200 bryst. Elias fortsetter sin fine fremgang, under minuttet på 100 medley gikk som ei kule. 

-Alle kommer hjem med minst en pers fra mesterskapet og det er bra, mener treneren.

I tillegg var det skikkelig god laginnsats på stafettene. Jentene tar junior bronse på 4×100 fri. Alle jentene svømmer på sine beste tider og får en vel fortent pallplass. 

Christiansen gjør solide løp
Henrik vinner 1500 fri uten konkurranse, men leverer et herlig splittet løp.

Løpet var negativ splitt, gikk litt raskere enn Nordsjø, viser at han er i god form, sier trener Ronnie Anstensen, som mener dette begynner å se bra ut i forhold til EM. 

Han utdyper:
-Uken før NM var den uken han har trent mest i hele høst. Så her er det mye å gå på i forhold til formtopp. Noen rolige dager etter NM, og så skal Henrik konkurrerer på ISL i London. Etter det starter nedtrappingen frem mot EM. Det stiller han på 1500 og 400 fri, avslutter en fornøyd trener. 

Nordisk rekord på 800
Henrik setter nordisk rekord på 800 fri med 7.33,28. Det er sterkt og viser at han er i solid form for tiden. 

-Det var et bra NM for min del, forteller Henrik. 

-Jeg var mest fornøyd med 800, det er ny pers og nordisk rekord. Men 1500 er et like godt løp, mener han selv. Han svømmer 14 sekunder raskere enn på Nordsjø, og løpet går negativt split. 

-Siste 400 er helt forferdelig tungt, forteller han. – Det er det alltid. Da gjelder det å holde fokus på de tekniske detaljene og avslutt sterkt. Løpet er absolutt godkjent, mener Christiansen selv. 

Astrid og Uliana leverte bra
På de lengre øvelsene så vi flere gode løp fra distanseisvømmerne Astrid Julie Halvorsen og Uliana Gorlova.

Astrid tar senior gull på både 200 fly og 400 medley med to taktiske og godt disponerte løp. Uliana setter solide perser og tar gull i juniorklassen på både 800 og 1500 fri, og sølv i seniorklassen. 

Patrick gjør 1.59!
Like gledelig er det å se Patrick ta gullet på 400 medley, et lite sekund over sin egen bestetid. 200 fly er også solid, han er under to minutter for første gang. Det blir litt stang ut i timingen av vendinger og innslag, men det svømmes godt og det er gledelig å se utviklingen på en øvelse han har gjort til sin egen.

Halve landslaget er fra Lambertseter
Med krav nå også av Jørgen er seks av tolv svømmere på senior landslaget fra Lambertseter.

For våre beste svømmere blir det noe sine uker nå med kvalitet og finpuss før de skal på slippe seg helt løs under EM kortbane i Glasgow.

Men før det tar vi en klapp for helgens prestasjoner og gleder oss over en flott gjeng svømmere i fremgang.

Alle foto: Øyvind Thorsen

X