I en gledelig avslutning på 2022 fikk vi se trekløveret Jørgen, Mari og Eva representere Norge og Lambertseter under Nordisk mesterskap i Bergen. Det ble flere pallplasser, perser og til og med en ny klubbrekord.

Det var under Nordsjøstevnet at Jørgen Scheie Bråthen svømte så fort på 50 bryst at han ble tatt ut til Nordisk. Eva og Mari kvalifiserte seg gjennom gode resultater i NM like etter. De fikk vise seg fra sin beste side, og resultatene viste med all tydelighet at de hadde noe å gjøre på Nordisk mesterskap.

Sølv og bronse
Alle tre tok individuelle sølvmedaljer og var med å bidra til gode plasseringer på stafett for Norge.

Jørgen tok bronsemedalje på 50 bryst og klinket til med sølv på 100 , Mari tok sølv på 100 fri med en flott personlige rekord 55,52. Eva tok sølvet på både 200 bryst og 100 bryst, begge på personlige rekorder. 

Bidrar til treningsmiljøet
Hovedtrener Martin Gjerde Lester var svært godt fornøyd med resultatene og fremhever at alle tre er utøvere som bidrar positivt til treningsmiljøet. 

-Det er veldig gøy å se at våre svømmere lykkes i mesterskap og får ut sitt beste når det gjelder. Vi unner dem all suksess, kommenterer Gjerde Lester.  

-De er alle utøvere som bidrar veldig positivt til sitt treningsmiljø, og vi tror de vil fortsette den gode utviklingen til nye høyder, mener hovedtreneren.

Stafett gull
I tillegg til sine individuelle medaljer ble også Eva Nordisk mester med det norske laget på 4 x 100 medley for damer-senior. Elitetrener Joacim Lilleåsen  roser henne for god fremgang som lover godt for sesongen videre.

-Eva  med 100% pers og virkelig tilbake på sitt beste etter å ha vist veldig fine resultater i NM, forteller elitetreneren.

– Helt klart veldig moro med 200 bryst der hun flytter pers et snaut sekund, fortsetter han. 100 meteren er også klubbrekord, hennes første på kortbane.

Lambertseter Svømmeklubb har stolte tradisjon på brystsvømming, og  klubbrekordene følger ofte de norske rekordene på øvelsene.

Med 2022 i bakspeilet kan våre beste svømmere sikte videre mot nye mål i 2023. Ser vi flere nye klubbrekorder kan det bli riktig så hyggelig. 

X