Astrid Julie Halvorsen slo til med ny norsk Senior- og Juniorrekord på 1500m fri med 16.29,51 under Lambertseter Open i dag. Med dette kvalifisere hun seg også inn på Seniorlandslaget i svømming.

Halvorsen var det klare høydepunktet i det som var mange sterke løp av arrangørklubben under sesongens største arrangement på hjemmebane. Uliana Gorlova og Christopher Augustson markerte seg også godt på 1500 fri. Uliana er nå svært nær landslagsgkrav på denne øvelsen.

Stina Kajsa Colleou svømmer allerede like raskt som hun gjorde fulltoppet under NM kortbane sist sesong. Dette lover godt for fortsettelsen. 

-To gode høstleire har gitt nytt nivå for mange av våre svømmere, mener sportssjef Frank Pedersen. Han ser frem til Nordsjøstevnet og UM/ NM junior som er de neste stevnene for de kvalifiserte.

Også klubbens ene elitetrener, Joacim LIlleåsen var godt fornøyd etter helgen. 

-Mange viser lovende takter og det er tydelig at vi har mange i god trening. Håper det gir inspirasjon til de neste ukene, sier Lilleåsen som den neste uken skal følge Jolann på høydeleir med landslaget i Sierra Nevada.

I tillegg til den ferske norske rekorden av Astrid fremhever han Stina og Silje sine 100 bryst-løp som sterke. En fin pers av Eva Kummen på 200 fly (2.23,63) nevner han også som et høydepunkt. Eva perser på alt av fly denne helgen.

Enya fortsetter fremgangen
Etter solide perser sist helg på Olavslekene, fortsetter Enya den fine fremgangen også på hjemmebane med en sterk 200 rygg. Tydelig at Enya er inne i en god periode, det skal bli spennende å følge henne videre i sesongen. 

Sportssjefen la da også merke til både Enya, Agnes, Tora og Selma blant de yngste jentene denne helgen. De leder an i den fine utviklingen vi ser hos mange av svømmerne fra A1. 

Av guttene la vi spesielt merke til Timon, Benjamin, Elias og Christopher denne helgen. Sistnevnte rykket også opp til sesongbeste av gutter født 2005 på 1500 fri (17. 36,8). Elias tar også et etterlengtet seniorkrav på 200 bryst (2.29,35), og er i fin rute mot sesongens mesterskap. 

Elitetrener Ronnie Anstensen hadde mange gode opplevelser på kanten i helgen, med Lambertseter som hjemmebane for første gang.

Norsk rekord fra Astrid var kanskje den mest gledelig av alle prestasjonene, men han har noen flere favoritter i tillegg til denne.

-Generelt veldig mye gode løp og løpsopplegg. Liker offensiviteten til flere av svømmerne, forteller Ronnie.

-Bak Astrid sin 1500 finner vi også Rebekka sin 200 fly og rygg; mye og god trening gjennom sommeren og høsten gir en sterk og gledelig utvikling, fortsetter han. 

-Uliana og Mats imponerer også på 1500/800 fri. Det samme gjør Benjamin og Christoffer, også de på 1500. 

-Ser også at mange av de yngre setter noen solide perser, men har ikke full kontroll på løpene sine, avslutter elitetreneren. 

Fortsatt nok av detaljer å ta tak i fremover altså. For både engasjerte trenere og motiverte svømmere. 

X