Stockholm Open ga fin anledning for våre beste svømmere å prestere i en internasjonal setting. Og mange imponerte.

For å ta et av de beste løpene først: Niksa Stojkovski er virkelig inne i en god periode, både i trening og konkurranse, og slo til med både seier og ny pers og norsk rekord i A-finalen.

Tiden 22,56 er det beste han har gjort. Elitetrener Joacim Lilleåsen fulgte løpet ringside og var nesten like høy som Niksa etter løpet…

-Niksja svømmer mange gode løp men høydepunktet ble 50 fri der han svømmer en bunnsolid lengde med fullt trøkk hele veien. 

Som flere blant publikum også kommenterte på Facebook var det både imponerende og oppløftende å se hvordan han holder trøkket og rytmen så bra siste 25. 

-Inn til hans første individuelle norske rekord og seier i den jevne finalen. Skikkelig gøy! Også er han nå tett på VM kravet, forteller en entusiastisk Lilleåsen.

 

Norsk rekord 50 fri...

100% pers...

Bråthen viser muskler...


Patrick gjør rent bord

Patrick Toth leverte også et meget godt stevne, og perser 100% på sine øvelser. Syv sekunder dropp på 800 fri ga ny pers på 8.33,56. 

-Gleder oss stort over Patrick som igjen perser på alt, oppsummerer Lilleåsen. På 400 medley gjør han nok et topp løp, og slår inn til 4.33,23 som nummer seks i A-finalen.

Også Marte Løvberg får godt skussmål for sine prestasjoner, til tross for at hun ligger bak pers på alt.

-Marte er god på prosessarbeid og løser oppgavene bedre og bedre gjennom stevnet, forteller treneren.

På 400 fri jobber hun bra men får ikke betalt som fortjent. 4.22,33 holder til en 7.plass i A-finalen men er tre sek bak pers. 56,41 på 100 fri er fortsatt en god tid, og Marte dropper bra i alle finaleløp. 

Jørgen Scheie Bråthen er tett på å perse på alt igjen, og har et høyt toppnivå inne på 50 bryst der han nå nærmer seg kravet til VM langbane i Budapest i sommer. 

Han perser på begge sine 50 bryst løp, og ender på solide 27,83 i finalen. 

Litt lang topping
Bak toppresultatene ble Stockholm Open et stevne der mange slet med å være helt opp mot sitt beste. 

Det er forskjellige årsaker til det, blant annet litt blandet effekt av å prøve å holde oppe formkurven fra NM hele tre uker inn til Stockholm. 

-Vi lærer uansett av både med- og motgang, oppsummerer en fornøyd elitetrener Lilleåsen. 

Og tilføyer:  -Vi skal jobbe hardt for å få enda mer til å funke ved neste anledning.

Inger-Ane gjør sin beste 200 rygg for sesongen med 2.22,53

X