Det er med glede vi kan melde at Lambertseter svømmeklubb har ansatt Petter Stoebner som ny daglig leder.

Styreleder Håvard Bekk informerte klubbens ansatte onsdag kveld. Ny daglig leder signerte kontrakten tidligere på kvelden i et møte med klubbens styre.

Det var en tydelig fornøyd og spent Petter Stoebner som tok en kjapp tur innom hallen onsdag kveld. Spent på hva som venter han i en av Norges fremste svømmeklubber. Fornøyd med å «komme hjem», som han selv beskriver det.

Petter Stoebner var på besøk i hallen etter at kontrakten var signert onsdag kveld.

Finans, håndball og et hjerte for svømming
-Jeg kommer jo fra en svømmefamilie, forteller Stoebner. 

-Selv om jeg ikke har vært direkte involvert i svømming på mange år så sitter dette i ryggmargen hos meg, fortsetter han.

-Å få muligheten til lede og videreutvikle en av Norges beste svømmeklubber føles da også veldig som å komme hjem, mener han.

Han er spesielt entusiastisk over en usedvanlig godt drevet  svømmeskole, og det spennende prosjektet med Langbølgen bad og aktivitetshus som allerede er godt i gang. 

Fra KSA til USA
Petter har vokst opp med en mor med bakgrunn fra svømming. Sammen med broren Hans Jakob vokste han opp i svømmemiljøet i Kristiansand (KSA). Etter videregående svømte han på college i USA i kombinasjon med finansstudier, til han la opp som aktiv utøver i en alder av 22 år. 

Med utdannelse innen finans har han hatt et yrkesliv langt unna svømming siden da, men i takt med barnas oppvekst og aktiviteter har han fått bred erfaring i  breddeidretten som engasjert forelder innen håndballen. 

Omfattende rekrutterings prosess

Styreleder Bekk delte noen av deltaljene fra rekrutteringsprosessen med de ansatte samtidig som de ble informert om ansettelsen. 

-Det er en omfattende prosess de kvalifiserte søkerne har vært gjennom, forteller Bekk. Prosessen har tatt tid og vært svært grundig. De ansatte har også vært involvert i flere deler av prosessen.

Etter to runder med utsiling sto rekrutteringsfirmaet Badenoch & Clark igjen med fem søkere, som videre gikk gjennom personlighetstester og dybdeintervjuer under oppsyn fra styrets leder og nestleder.  

Til slutt sto det to kandidater igjen, som et samlet styre gjorde et siste intervju med.

Styret var enstemmig i sitt valg av Petter Stoebner som ny daglig leder. Kontrakten ble signert onsdag kveld og han starter i stillingen 01.04.20

Gleder seg til videre utvikling
Det var en tydelig fornøyd styreleder som presenterte Stoebner for trenerne som sto på kanten på Lambertseter bad onsdag kveld. Som vanlig var det full aktivitet i bassenget, en fin blanding av yngre og eldre svømmere. 

-Styret er veldig fornøyd med å ha inngått avtale med Petter, sier styrelederen i en kommentar.

-Vi gleder oss til videre samarbeid og er overbevist om at han sammen med klubbens ansatte vil bidra til å utvikle klubben videre. Vi ønsker han hjertelig velkommen, avslutter en fornøyd styreleder. 

         Film og bilder: Børge Mørk

X