Perser for store og små. Et stevne preget av god organisering og en fin breddemarkering for Lambertseter. Og for en herlig demonstrasjon av kraft og kvalitet med ny juniorrekord av Tomoe Hvas.

Det var på stevnets siste dag at Tomoe klemte til med 1.57,60 på 200 fly i det som var et jevnt og rått løp. Bærum markerte seg ellers også godt på jentenes 200 fri med en sterk bredde på denne øvelsen. Men bredden ellers var det Lambertseter som sto for.

Elitetrener Joacim Lilleåsen oppsummerer noen av høydepunktene slik:

-Våre eldste svømmerne mobiliserer bra, gjør gode tider og gode perser på sekundærøvelser, det er positivt å se i den perioden vi er i nå.

-Av spesifikke høydepunkter er Vero sin 200 rygg på 2.14,7 verdt å nevne. Her viste hun klasse, det er et løp som er tett på det beste hun har gjort i tiden hun har svømt for Lambertseter. Det er mange elementer i løpet som viser at hun fortsatt kan forbedre seg på sin beste øvelse, mener elitetreneren.

Og det var mer å glede seg over.

-Veldig gledelig at Sofie Reisænen svømmer så tett opp mot pers på 100 bryst som hun gjør. Dette er en øvelse hun har slitt litt med i noen sesonger, og det viser at hun har fått en bra start på tiden i Lambertseter, forteller en optimistisk Lilleåsen.

 

 

Full trøkk

Augusta i slag på 100 fly
Augusta Remøy hadde en tøff siste sesong, med mange tunge løp på fly som ikke satt helt. Hun starter denne sesongen med pers på 100 fly (1.03,15) i et løp som er preget av vilje og tøff mobilisering. Hun har med seg en solid ballast av godt grunnlagstrening etter to leire denne høsten. Hun har fått mye ut av treningsleirene og grunnlaget er på plass når vi nå skal starte med mer konkurransefart og kvalitet i treningene.

Solid fra Patrick
Patrick Toth perser på nesten alt han stiller på. Svømmer mange løp, disponerer godt og gjør en bra jobb på alt han gjør. Tydelig å se at han har fått et godt utbytte av nesten fire uker på leir, først med landslaget i Bulgaria, deretter med klubben på samme sted, og så på Wang-leir i Spania.  Solid.

 

Hadde så sykt mye adrenalin og var skikkelig tent på å svømme fort…

Fridtjov Mørk (etter 100 fri)

Niksa ||back on track||

Niksa back on track
Gøy å se Niksa gjøre 49,9 på stevnets siste dag. Et offensivt løp der vi ser at stadig flere tekniske momenter sitter som de skal. Niksja er helt klart «back on track». Er solid også på 50 fri med 22.80.

Konkurransen var også intern og prestisjen var stor; Kult å se gutta ha internt oppgjør på 100 fri, der Fridtjov Mørk viser muskler og toucher ut Jørgen i et jevnt og tøft løp. 52,64 er noe av det beste unge Mørk har levert på hjemmebane, og selv mente han at alt stemte både før start og under løpet.

-Hadde sykt mye adrenalin og var skikkelig tent på å svømme fort, forteller han etter målgang.

-Jørgen får en luke etter 50 men jeg henter han inn og går forbi i den siste vendingen, avslutter en tydelig fornøyd Mørk. 

Men målfoto og annen relevant elektronikk viste i ettertid at det faktisk var Jørgen som slo inn hele 3/10 foran og som kunne le hele veien til seierspallen. Kanskje neste gang Fritdjov…

Den samme Jørgen Scheie Bråthen svømmer mange forskjellige øvelser på dette stevnet og setter perser på flere av dem. Spesielt kult å se han legge lista høyt på kick både på rygg og fly.

 

Pers på Eva

Mange oppturer i UM-gruppa
Fra UM-gruppa var det mange som tok nye krav til UM og NM junior. Gledelig å se, og de som turde å legge lista høyt fra start fikk mange gode løp denne helga.

Eva Kummen gjør et bra stevne og setter litt overraskende pers på 100 bryst allerede nå i starten av sesongen.
-Dette lover godt, mener en fornøyd trener Martin Gjerde Lester.

Maren Helene sin 100 fri var også en skikkelig opptur. Maren kjørte på fra start og åpnet på 28,40. Når hun slår inn på 59,88 har hun satt en ny standard for seg selv som vi ser frem til å følge videre i sesongen.

Andrea Helmersen tar UM krav på 50 rygg og perser på alle ryggøvelsene. Godt prestert og et av de bedre stevnene for Andrea på lenge. Har aldri vært sterkere enn akkurat nå og markerer det med både perser og krav.

Dugnad som sto til Gull
Dugnadsgjengen sto på og ifølge dugnadsveteran Johanna Bjerner satte vi en ny standard for effektiv og god avvikling av stevnet. Johanna skryter av alle som stilte opp og gjorde det mulig å avvikle årets stevne.

-Spesielt synes jeg dommerserveringen i år sto til Gull!, avslutter en fornøyd svømmemamma etter fem skift dugnad gjennom helgen. Ina Kristine Pedersen fra administrasjonen var stevneleder og leverte med glans!

Kick i fokus
Etter mye fokus på kick i treningen de siste månedene var det spennende å se hvem som turde legge lista høyt på kick i løpene. Det var spesielt jentene som dro lasset her, med Inger-Ane, Guro og Melina i front, og Andrea Helmersen og Kia som best på kick av de yngre. Hos de eldste imponerte Jørgen med tøffe og lange kickpartier både på rygg og fly.

Alltid like herlig å se svømmere som tar noen sjanser utenfor komfortsonen.

 

En breddemarkering
Klubben hadde en hel del svømmere med fra de yngre 2002- og 2003-klassene. Totalt stilte Lambertseter med 62 svømmere. Det lot merkes på heiaropene, og trenerne hadde nok å gjøre.

God stemning både på kanten og tribunene. Blandingen av yngre og eldre svømmere ga en fin atmosfære og bredde og det så ut til at både unge og eldre koste seg på Lambertseter Open på hjemmebane. Med Frank Pedersen som speaker var stemningen komplett. Vel blåst og vel møtt til neste år!

 

X