Vi er allerede godt i gang med trening og ny sesong, og i Eliteavdelingen er det flere nye ansikter å se.

I tillegg til Ina Gimse, som meldte overgang før sommeren, har nå i tillegg Helle Gusjås, Sindri Jakobsson, Johannes Aasgaard-Nilsen Wiik, Fredrik Gjøg og Jørgen Scheie Bråthen kommet inn som nye svømmere i klubbens Eliteavdeling.

Etter noen uker med prøvesvømming og vurderinger av trenerteamet fikk hele gjengen beskjed denne uken om at de er velkomne inn. Skjema for overgang til Lambertseter sendes inn denne uken.

-Dere vet ikke hvor heldige dere er! Utbryter Helle Gusjås, en av nykommerne. Fortsatt passe mør i beina etter dagens kick-økt som startet i vannet 0550 er hun nå i gang med styrketrening på Lambertseter bad.

Opprinnelig fra Rognan, med de siste 4 sesongene i Fauske, kommer Helle fra en setting der hun ofte måtte trene alene, med YouTube fra en laptop på bassengkanten som eneste korrektiv på teknikk under treningen. Ofte var det bare en vaktmester på badet mens hun svømte alene rundt på morgenen. Noen ganger var de tre i vannet på kveldene. Kontrasten kunne ikke vært større til nivået i Lambertseter, der det ofte er opptil 30 svømmere i vannet og alltid to trenere på kanten når vi skal trøkke på.

Helle har også lagt merke til at luftkvaliteten i hallen er uvant bra når vi kommer inn før morgentrening 0530. Slik er det når klubben selv drifter badet og ikke er prisgitt en kommunal vaktmester som sparer på friskluft for å spare penger. Helle Gusjås (f.96) kom opprinnelig fra fotball da en ankelskade rundt ti-årsalderen sendte henne inn i bassenget for rehab. Møtet med en ny idrett ga mersmak, og hun heldigvis holdt hun det gående lenge nok med YouTube og vaktmester før Kim Torry kom inn som ny trener på Fauske og dro henne opp på NM nivå. Etter ett år med Kim på kanten var hun i NM finalen på 50 rygg i 2013.

Med overgang til Lambertseter er det flere positive forandringer hun mener skal få henne opp på et enda høyere nivå denne sesongen.

p1653475510-3

Jørgen Scheie Bråthen blir en sterk tilvekst på brystsiden i Lambertseter denne sesongen.

-Kvaliteten på treningene er meget bra, forteller Helle. Men først og fremst er jeg svært glad for han kommet inn i et stort miljø og få muligheten til å være en del av et lag.

Det samme kan Johannes Aasgaard-Nilsen Wiik fortelle. –Jeg kommer fra et lite miljø i Larvik og gleder meg til å være en del av det store og proffe treningsmiljøet i Lambertseter, forteller Johannes.

Med en fersk bronsemedalje på 100 bryst i sommerens norske mesterskap for senior, er Johannes (f.96) en velkommen tilvekst til stammen av klubbens brystsvømmere.

Når vi spør hva som er viktigst å utvikle seg på er bevegelighet langt opp på listen. –Jeg må bli mykere i bein og hofter, og ha jevnere høy kvalitet på trøkk-øktene, sier Johannes bestemt.

Han har allerede et godt grunnlag når det gjelder antall økter og mengden trening, og sammen med elitetrener Joacim Lilleåsen har de diskutert hvordan det først og fremst er kvaliteten som skal økes. Kvalitet på fart, men også presisjon på teknikk.  Etter en avstemming med Børge Mørk om bevegelighet er også prioritetene klare for hvilke øvelser som skal prioriteres der. Johannes går en spennende høst i møte i Lambertseter.

Fredrik Gjøg (f.99), også han ny i klubben, fikk en pangstart på sesongen med et sterkt løp på Ulvøya rundt der han kom på pallen som nummer to, like bak Knut Ivan Rasmussen. At Fredrik er allsidig og godt trent var også tydelig å se når klubben arrangerte Auquathlon (1500 svøm og 6km løp) der Fredrik ble best i herreklassen med imponerende 22 minutter på løypa som gikk fra bassenget, rundt Rustadsaga og tilbake. Fredrik har allerede markert seg positivt i treningene, spesielt på de lengre seriene. Det blir spennende å følge utviklingen utover sesongen for han, etter at han leverte svært gode resultater under siste ÅM.

Enda en ny brystsvømmer i gjengen er Jørgen Scheie Bråthen (f.95). Jørgen, som tidligere svømte for Skjetten, er allerede godt etablert som seniorsvømmer med medaljer i alle valører fra norske mesterskap på både 100 og 200 bryst. Når han skulle starte høyere studier på Ås var det også praktiske grunner til å søke seg til Lambertseter. Etter tre uker i ny gruppe og ny skole er han allerede godt inne i nye rutiner.

7266624604_59c8b6414c_z

Sindri Jakobsson har søkt seg mot et treningsmiljø som skal utfordre han og løfte han mot et enda bedre internasjonalt nivå.

Veteranen Sindri Jakobsson (f.91) kommer til Lambertseter med et nivå som absolutt styrker toppen i klubbens elitegruppe. Med semifinaler på både 50 og 100 fly under siste EM kortbane er det naturlig for Sindri å sikte videre mot plasseringer og prestasjoner på internasjonalt nivå.

Sindri kommer opprinnelig fra Island, og flyttet til Bergen når han begynte i 9. klasse i 2005. Han kommer fra en stor familie med hele 5 søsken. Første stopp i Bergen var Delfana med Morten Urdal som trener.

-Morten er en flott fyr og var en dyktig trener for meg den første tiden i Bergen, forteller Sindri. Det åpnet seg raskt en åpning for å avansere til Bergensvømmerne, og Sindri fortsatte utviklingen der. Når han nå tar steget over fra Vestlandet til Oslo og Lambertseter er det med tanken om at et nytt miljø og nye impulser skal utfordre han til videre fremgang.

-Jeg kjenner allerede Joacim godt fra landslaget og føler allerede vi har fått en god start på samarbeidet, smiler en positiv islending mellom vektstengene i klubbens styrkerom.

-Jeg vil ha et spesielt fokus på teknisk kvalitet i treningen og føler fortsatt jeg har mye å gå på når det gjelder å holde jevnt høyt nivå i treningen over tid. Kontinuitet er et stikkord for denne sesongen, mener Sindri, som allerede har rukket å sette en ny standard for core-trening med et par øvelser han gjør spesielt bra der.

Der ser vi allerede konturene av hva klubbens nye medlemmer tar med seg og bidrar med inn i et trenings- og konkurransemiljø der lista allerede ligger høyt i en sesong som sikter mot videre fremgang for Lambertseter Svømmeklubb.

DSC_0258

God stemning på onsdagens styrketrening.

X