Lambertseters Fridtjov Mørk og Inger-Ane Schefta Sætre reiser denne høsten over Atlanteren for å kombinerer svømming og høyere utdanning.

Med dette fører de videre en sterk tradisjon som har vært en av bærebjelkene i klubbens bredde og sterke prestasjoner over mange år.

-Jeg gleder meg til å bli kjent med nye folk og få brynet meg på tøff trening “The american way”, forteller en spent Fridtjov Mørk. 

Siste trening på hjemmebane er unnagjort for Nordstrandgutten. Neste stopp er Limestone College i South Carolina. Med dette håper Mørk å både få en fin start på utdannelsen samtidig som svømmekarrieren kan forlenges med noen år. 

Fridtjov Mørk avslutter sterkt og Lambertseter vinner stafetten

Ankermannen
-Business and administration er planen de første årene. Så får det gå seg til med spesialisering, forteller Fridtjov. Sesongen fikk en flott avslutning med Norsk juniorrekord på medleylaget der Mørk hadde ankerettappen i kjent stil.

Best når det gjelder. Best under press.

Til tross for beskjeden trening i russetiden dro han i land et godt mesterskap etter det som må kalles svært effektiv trening og god innsats under sommerens NM-leir på Mallorca.

 

 

Rekordlaget...

Inger-Ane på rekordlaget
En verdifull lagspiller har Lambertseter også hatt i Inger-Ane Schefta Sætre. Under fjorårets langbanemesterskap var hun også med på jentenes medleylag som satte norsk juniorrekord.

Selv om ikke sommerens mesterskap ble hennes beste så langt, er optimismen og smilet på plass idet hun setter seg på flyet til USA og det som skal bli fire år med svømming og høyere utdanning ved Tulane University i New Orleans.

-Et eller annet med IT, forteller hun etter siste trening på Lambertseter bad. Utdanningsløpet er ikke helt spikret og det første året blir det endel å finne ut av.

-Jeg er mest spent på hvordan det blir å komme til et sted der jeg ikke kjenner noen, og kulturen og språket er annerledes, forteller INger-Ane.

-Jeg er også veldig spent på hvordan treningsopplegget kommer til å være, og hvordan det blir å bo så langt hjemmefra. Samtidig gleder jeg med veldig til å oppleve noe nytt og syntes det blir spennende å møte så mange nye mennesker, avslutter hun.

 

Med USA-svømmere på vinnerlaget...

Og det er mye å glede seg til, skal vi tro veteranene. Som en sterk stamme i Lambertseters stafettlag de siste årene har vi hatt Christine Pedersen, Stina Kajsa Colleou og Line Løvberg. Alle disse jentene forlenget svømmekarrieren sin med flere år gjennom sin USA-satsning, og Colleou er fortsatt aktiv.

Når vi spør dem om de har noen gode råd til våre nye USA-svømmere har de alle mange positive erfaringer å fortelle om.

Christine Pedersen mener det er en fordel å få “all in” i det nye treningsopplegget, og ikke prøve å tviholde på egne vaner fra et norsk treningsmiljø. I tillegg mener hun det er en fordel å velge studieretning tidlig, for å få mest mulig ut av oppholdet.

-Jeg skulle jeg gjerne visst hva jeg ville studere – på den måten kunne jeg ha meldt meg på forskjellige business societies (for networking) og tatt forskjellige extra curriculum certificates allerede de første årene, forteller Christine.

Veteranen Line Løvberg legger vekt på det gode miljøet i universitetslaget.

-Mitt beste minne er kanskje samholdet under konkurranser (som var annen hver helg omtrent), forteller Line.

-Selvom Lambern kanskje er best på team spirit og å heie på NM så er det en helt annen kultur for lagfølelse der borte selv på de minste treningsstevnene. Man skal alltid gi alt for skolen og laget, og ikke tenke på svømming som en individuell idrett. Derfor var det veldig kult å prestere på stevner og føle at man gav noe tilbake til skolen og laget, avslutter Løvberg, som hadde mange gode opplevelser under sine år i USA.

Begge jentene fremhever også alle de fine reisene de gjorde med base fra USA, både med venner fra laget, venner fra Norge, og familien.

Dette blir bra!
Det skal ihvertfall ikke være noen grunn til å bekymre seg over å møte et nytt miljø, ifølge jentene som har vært gjennom det samme.

Ifølge Stina Kajsa, som kanskje var litt bekymret for nettopp dette, går det som regel veldig bra:

-Jeg hadde aldri trengt å være bekymret for å få venner og det å snakke et annet språk, forteller Stina.

-De to tingene var jeg ganske nervøs for, men det var de minste tingene jeg hadde trengt å bekymre meg for. Amerikanere er ekstremt imøtekommende og hyggelige, fortsetter hun.

Det ble mange gode minner og opplevelser for jentene, og når vi ber Stian oppsummere noen høydepunkter er hun ikke i tvil:

-Beste minne for meg er nok NCAA fra freshmen year! Det var sykt kult å vinne B finalen da, og det var det siste løpet vårt lag hadde, så alle seniorene sto og gråt i en stor gruppeklem og bare tok meg inn til seg når jeg kom opp. Det var mye følelser!

-Som Christine og Line også sier, det er en spesiell lagfølelse og team spirit i usa! Det er veldig mange gode minner!, avslutter Stina Kasja Colleou. Sammen med resten av Lambertseter ønsker vi masse lykke til for våre to nye USA-svømmere.

X