Stina-Kajsa Colleou trener og studere på college i USA samtidig som hun forbereder seg til EM i svømming.  Her er litt nytt om hvordan det går med Stina.

Selvstendige Stina
Stina Kajsa Colleou var ferdig som senior på college denne sommeren, men har valgt å fortsatt være på campus og trene med laget der selv om hun ikke offisielt representerer dem.

Den regjerende mesteren på 200 bryst er allerede tatt ut til årets EM kortbane, og har valgt Utah som sin base for trening frem til Desember. 

Hun liker veldig godt å ha mer ansvar for sin egen trening, og følger det meste av laget sin trening uten å møtte delta på de hyppige «dual-meets» stevnene. Det gjør det kanskje lettere å ha kontroll på overskuddet og kvaliteten i treningen?

-Føler litt at jeg er min egen sjef, og at det virkelig er opp til meg nå, forteller Stina.

Dobbel bachelor i psykologi
Stina er ferdig med sine fire “normale år” som collegesvømmer, men har fått muligheten til å fortsette å trene med laget og fortsette studiene.

-Jeg tar fortsatt fag, tar dobbel bachelore i psykologi og sosiologi, med en minor i business, forteller Stina.

Siden hun har brukt opp sine fire år med scolarship må hun stå på for å fo dekket studier og trening:

-Jeg må «jobbe» for athletic department så lenge jeg går på skole her for å få scholarship dekket. Så jeg jobber i vår study hall og i business office, forklarer Stina-Kajsa.

-Jeg planlegger å ta en master i Danmark senere (hvis ikke Norge forandrer psykologi systemet sitt til da). Men først vil jeg komme hjem til Norge og satse svømming!

-Jeg følger opplegget de gjør her ganske likt som før, men kan lytte mer til kroppen min og dermed lettere gjøre de tingene jeg vet fungerer for meg og andre justeringer. Siden jeg ikke har dual meets lengre, kan jeg ha enda mer og bedre fokus på treningen jeg gjør, mener hun. 

Stina Kajsa Colleou trener i Utah frem til Desember og EM kortbane.

Stina forteller at det er gøy å trene med et stort lag, og selv om hun føler seg litt som sitt eget «Team Colleou» akkurat nå, så følger hun med på hvordan lagkameratene gjør det på stevner. Og noen ganger blir hun med likevel 🙂

-Var heldig og fikk lov til å svømme 200 bryst som exhibition løp da University of Utah svømte mot Stanford forrige helg! (Altså et løp som ikke scorer), forteller Colleou.

-Har det ellers veldig bra, men begynner å glede meg til å flytte tilbake til Norge igjen! 

Lambertseter kan glede seg til å se Stina Kajsa Colleou hjemme for trening og siste finpuss før EM allerede 5. Desember. 

Det blir bra 🙂

PS. Følg Stina sin story på lsvk Instragram…

 

 

X