Forbundstinget ble nylig avholdt, og vi kan med glede melde at Cato Bratbakk ble gjenvalgt som president i Norges Svømmeforbund og at Øyvind Thorsen ble valgt inn som nestleder i Mastersutvalget. 

Øyvind Thorsen har vært sentral i Lambertseter Masters i flere tiår, og er i tillegg velkjent for sine fantastiske svømmebilder fra norske mesterskap. Klubben er glad for at han tar på seg vervet som nestleder.

Øyvind Thorsen har vunnet flere priser for sine svømmebilder. Her i aksjon under et av mange norske mesterskap.

For Cato Bratbakk blir dette hans tredje periode. Den første var på mange måter preget av pandemien, og når vi snakker med han etter tinget ser han frem til å få oppleve mer normale tilstander i full bredde av det Svømmeforbundet har å by på av aktiviteter. 

Cato har vært aktivt involvert i Lambertseter Svømmeklubb siden 90-tallet, og var sammen med Per Arne Behrens helt sentral når klubben tok over driften av Lambertseter Bad i 2004. 

Cato Bratbakk i grilldress, med på tur med Lambertseter Svømmeklubb. Kanskje var det Mjøssvøm 1996? Noen som vet?

Open water og vannpolo
Nylig gjestet han Bergen, og han fikk oppleve Bergen Open fra orkesterplass, et av nordens største open water stevner. I tillegg var han til stede på seriespill i vannpolo, en idrett han håper får mer oppmerksomhet og utvikling i tiden fremover. 

-Det har vært en spennende tid, forteller Cato Bratbakk, og mener pandemien hentet frem det beste i oss, for å ivareta utøvere og sørge for et godt aktivitetstilbud under krevende forhold. 

Han nevner også spesielt de politiske prosessene i internasjonal svømming, og spesielt hvordan konflikten i Ukraina gjorde det nødvendig å gjøre tydelige markeringer gjennom sanksjoner og utestengninger av utøvere. 

-Det har vært godt å se at medlemslandene har vært så samkjørte i responsen på dette, forteller Bratbakk. 

Ungdommen med på laget
En annen ting han gleder seg over, er å se flere unge med i det nye forbundsstyret. Han er glad for at Embla Gudbrandsen fra Stavanger skal bidra med sine erfaringer og synspunkter. I tillegg er tidligere toppsvømmer Anne-Mari Gulbrandsen Moen valgt inn i Forbundsstyret som varamedlem.

Bratbakk sier han er ydmyk for oppgaven og er både glad og stolt over at norsk svømmings medlemmer ønsker han som president videre. 

Vår nye president sammen med Caroline Brinchmann på kompetansehelgen. Caroline er nylig tilsatt daglig leder i Lambertseter Svømmeklubb, men akkurat som Cato har hun vært en del av klubben over lang tid.

Store linjer og små detaljer
Nå er det arbeidet med virksomhetsplanen som blir neste oppgave. Den ble vedtatt på Forbundstinget, og skal ta Norsk svømming videre til neste nivå. Presidenten gleder seg til å være med i prosessen med de store linjene, samtidig som han også er «hands-on» på mer detaljerte oppgaver i det daglige. Som å følge med på den praktiske utformingen av det nye Tøyenbadet. 

-Det er nok å ta tak i, og det er det som er gøy, avslutter vår nyvalgte president. Vi ønsker han lykke til med de neste tre årene, i arbeidet med bredde og topp, i et Svømmeforbund som syder av aktivitet på alle plan.

Foto: Norges Svømmeforbund og privat

X