OL ble ingen suksess for Henrik. Ingen finaler og langt over sitt beste nivå. Nå sikter han videre mot nye mesterskap.

Forventningene var store til Henrik Christiansen. 

Fantastiske resultater på kortbane-EM skulle toppes med et etterlengtet OL. Det å få ut sitt beste akkurat når det gjelder kan være en krevende øvelse i seg selv. Denne gangen klaffet det ikke. 

Resten av det norske lage gjorde sine beste eller tett på sine beste tider, med Tomoe i semifinale på 200 medley som beste resultat. Det var godt levert av debutantene Andrè, Klippenberg Grindheim, Ingeborg Vassbakk Løyning og Tomoe Zenimoto Hvas, og vi håper det frister til mersmak. 

Tar evaluering etter ferien
Trener Ronnie Anstensen forteller at han og Henrik har litt etterlengtet ferie nå, og venter med å evaluere sesongen i detalj til de er tilbake med klart hode og ny energi i september. 

-Det er mye som skjer neste år, forteller Ronnie.

-Det er EM og VM kortbane i høst og VM og EM langbane til våren/sommeren, så her gjelder det å prioritere, mener han. 

Selv om målsetningen om nye forbedringer er klar, er det fortsatt litt åpent hvilke mesterskap duoen skal prikke formtoppen inn mot.

Nedturen i OL har ikke bremset ambisjonsnivået. Vi skal få se en revansjelysten Christiansen i bassenget neste år.

Fantastisk EM
Det har vært en krevende sesong for de fleste som driver med svømming. Selv om Henrik bommet på OL har han vist en fantastisk evne til å holde nivået høyt gjennom pandemien med alt det innebærer.

Den fantastiske prestasjonen han leverte på 800 fri under EM står fortsatt fjellstøtt som sesongens høydepunkt, og vi gleder oss til å se både Henrik og Ronnie tilbake på topp neste sesong. 

Foto: Lise Åserud, NTB

 

X