Elitesvømmer Henrik Christiansen, som til daglig trener i Lambertseter Svømmeklubb, gjestet rekruttstevnet på Lambertseter søndag 1.mars. Foruten å dele ut premier, hadde han satt av tid til en liten prat med svømmerne, til stor glede for ivrige autografjegere.

-Det er hyggelig å kunne bidra med noe tilbake til klubben min. Det er helt avgjørende for meg å være i en klubb som satser så mye på min utvikling som svømmer. Samtidig er det alltid gøy å møte de yngre svømmerne og jeg håper å kunne inspirere de unge talentene til å beholde svømmegleden fremover, forteller Henrik.

 

Trivselen er viktigst

Selv har Henrik mange gode minner fra sin tid som ung svømmer. Ifølge han selv var han ikke noe stort talent, det har alltid vært selve idrettsgleden som gjorde at han trivdes så godt med å svømme og som førte til at han nå har blitt en fremtidig OL-deltaker og en av verdens aller beste svømmere.

-Mitt tips til de yngre svømmerne er å fortsette med svømmingen fordi de liker å trene og har det gøy sammen med venner på stevner og leire. Min erfaring er at man må være tålmodig med treningen så er det mye som kan skje på kort tid, forteller Henrik.

 

OL i Japan sommeren 2020

For de fleste er det et stort steg fra rekruttsvømmer til OL-deltakelse og det er langt mellom de norske svømmerne som hevder seg helt i verdenstoppen. For Henrik er OL det aller viktigste målet som han jobber mot denne sesongen. Han skal delta på øvelsene 400m fri, 800m fri og 1500m fri.

-For meg så er ambisjonen i OL å sette personlig rekord på alle øvelser. Om jeg får til det så vil jeg være med å kjempe helt i troppen mot de aller beste. Jeg føler at jeg er veldig godt forberedt og der jeg skal være, avslutter Henrik.

 

Vi ønsker Henrik lykke til med forberedelsene videre utover våren og håper han turen innom rekruttsvømmerne snart!

 

X