Selv i den mest snøfylte vinterferien på mange år er det full aktivitet på Lambertseter bad. Barnehagebarn, mosjonister, konkurransesvømmere og andre kursdeltakere fyller bassenget fra morgen til kveld. Et av de mest populære tilbudene er intensiv svømmeopplæring på kveldene.

Tilbudet er for barn i alderen 5-11 år over fire kvelder i uken. Dykking, flyting og crawlsvømming står øverst på agendaen. Gjennom gjentakende øvelser og lek får barna intensiv svømmeopplæring i små grupper, mens foreldrene følger spent med fra tribunen.

-Jeg synes det er veldig fint å ha et tilbud man kan benytte seg av i vinterferien. Datteren vår er veldig trygg i vannet fra før men her får hun prøvd seg på diverse øvelser i vannet som er godt organiserte forteller Jessica, mor til Nova på 5 år.

 

Intensiv opplæring med rask fremgang

Målet med kursene er at samtlige barn skal oppleve å ha progresjon og følelse av mestring uansett hvor flinke de er fra før. Det aller viktigste er å ha det gøy i vannet og bli kjent med svømming som idrett. Anette Fosby som til daglig jobber med nybegynnernivåene i Lambertseter Svømmeklubb mener at intensivkursene både gir et løft for de barna som allerede går på svømmekurs og er en god begynnelse for de som har sitt aller første møte med bassenget.

-Vi ser at barna har veldig god effekt av nettopp det å komme på kurs fire kvelder på rad. Det er helt fantastisk å se fremgangen som noen av barna opplever i løpet av uken, forteller Anette.

Ønsker du mer informasjon om intensivkursene kan du lese her.

X