Bergen Swim Festival ble en solid markering for Lambertseter med mage gode finaleløp, personlige og norske rekorder.
Og det var en mann som fikk ekstra mye backing fra hjemme-publikumet, og det var vår mann Sindri Jakobsson. Det var stor jubel i Ado Arena når Sindri ble introdusert. Han hadde en solid lokal heiagjeng og etter mange år i Bergen var det tydelig at de satte pris på å se han sette norsk rekord på hjemmebane.
Med 2.03,84 fortsetter han det som har vært en serie av sterke løp på 200 medley denne sesongen.
Finaler og EM-krav

D88R5424-2

Rask svømming av Eva Kummen på 200 bryst, men ender opp halvsekundet bak EM jr kravet.

Vi var i mange finaler og svømmerne fra Lambertseter viste en god evne til å forbedre seg fra løp til løp. Veldig gledelig å se så mange sette personlige rekorder i den rammen BSF er, med høy internasjonal faktor og en proff ramme rundt finalene.

Det hadde vært mye fokus på muligheten til å kvalifisere seg til EM junior under dette stevnet, og vi hadde et knippe svømmere som stilte til start med dette som mål. Selv om ingen kom gjennom nåløyet denne gangen har de siste ukene med forberedelser vært enda mer spennende enn vanlig med en mulig EM-kvalik som bakteppe.
Eva Kummen var den som relativt sett kom nærmest, der hun svømmer 200 bryst på 2.36,05, knappe halvsekundet unna kravet og en sterk tid for Eva.
Teknisk feil for Vero
Under 200 rygg finalen sto Vero igjen ved start på grunn av en teknisk feil med fotfestene under startpallen. Etter endel diskusjon med dommerne endre hun opp med å svømme løpet sitt etter siste øvelse var ferdig sammen med en dansk sommer i samme situasjon.
Her fikk Vero anledning til å vise at hun er en rutinert og erfaren utøver som klarer å holde hodet kaldt og fokusere på de riktige ringene når det koker rundt henne. 2.21,54 på 200 rygg er også det beste hun har gjort på mange år.
Finaleseier til Jørgen

Jørgen Scheie Bråthen leverte varene og tok hjem en frisk finaleseier på 50 bryst.

Jørgen Scheie Bråthen leverte varene og tok hjem en frisk finaleseier på 50 bryst.

BSF har et kreativt format på sine 50-finaler, med tre finaler i rask rekkefølge der de 3 beste går videre. Tidene blir naturlig nok saktere for hvert løp i de fleste tilfellene, men Jørgen Scheie Bråthen kunne vært godt fornøyd både med tiden og pengepremier for sin seier på 50 bryst i «superfinalen.

Han endte opp med å svømme raskere for hver start, og 28,54 er også inne på topp fem av tider han har gjort under 29-tallet.
Sterk norsk rekord av Marcus Lie

Den siste finalen ble godt markert av ny norsk rekord på 100 fri av Marcus Lie fra Bergen. Som første nordmann under 50 sekunder (49,7) slettet han Jarl Inge Melbergs rekord fra 1990. Den samme Melberg (født 1971) vant samme distanse under EM for Masters i London dagen før, på den relativt sett meget sterke tiden 55,7.

Vi nevner at vår egen Niksa Stojkovski også var under denne magiske grensen med sin 100 fri (49,96) under NM sist sommer.

Vel blåst for Lambern-gjengen altså. Nå er fokuset for de aller fleste rettet mot NM langbane i Juli, med et par avstikkere til Nordisk juniormesterskap for Eva og EM junior for Marte like før NM.
X