Nordisk mesterskap i danske Kolding ble nok en opptur for Lambertseter.

Svømmerne som presterte godt på NM junior for noen uker siden fortsatte i samme stil med nye rekorder.

Rekord av Marte Løvberg og en snuoperasjon fra Patrick underveis i mesterskapet som det står respekt av. I tillegg til junior-gjengen toppet vi laget med Jørgen Scheie Bråthen som deltok i senior Nordisk.

Tilbake fra Danmark er det en stolt elitetrener som kan oppsummere innsatsen.

-Jeg er stolt av å ha seks gode bidragsytere med i det norske landslaget til nordisk, forteller Joacim Lilleåsen.

-Alle får minst en skikkelig god opplevelse, og med ny norsk juniorrekord på Marte sin 200 fri er mesterskapet mer enn godkjent.

Jørgen Scheie Bråthen leverte en bra 100 bryst, der han perser med 1.00,3. Han tar også sølv på 50 bryst (27,52). På 4×100 fri dro han også godt til, der han bidro med en sterk 49-etappe.

 

Jørgen gjør 49,95 på laget!

God stemning
Det var god stemning i hele det norske laget. Vi kjempet lenge hardt med svenskene om 2.plassen i nasjonskampen, men flere uheldige disker den siste dagen skjøv oss nedover på listene.

Disker til tross, det var mye å glede seg over, spesielt for svømmerne fra Lambertseter. Andre K. Grindheim tok bronse på 100 og 200 bryst.

Bronseplass ble det også for Eva Kummen. Jenny Vo svømmer nok en gang en sterk 200 fri, som også var en av hennes beste øvelser på NM junior. I tillegg har hun en sterk lagetappe på 4×100 fri (57,05).

Marte Løvberg setter som nevnt ny norsk juniorrekord på 200 fri. Det er tredje gang på tre uker hun senker gjeldende rekord! Ny bestenotering er 1.57,80. Marte svømte også mange gode etapper på seniorstafettene.

Ny rekord av Marte

Patrick Toth leverte mange gode løp gjennom dette mesterskapet, og det beste løpet var uten tvil 400 medley, der han setter en ny sterk pers med først tre sekunder i forsøket og så forbedrer seg ytterligere fire sekunder i finalen. Coach Lilleåsen la ut følgende begeistrede melding på Facebook etter løpet:

-For en snuoperasjon!! Patrick var dypt skuffa etter 1500 fri i går. I dag slår han voldsomt tilbake på 400 medley. Først blir det tre sekunder pers i forsøkene med fine 4.27,24. Så i finalen tar han det til et nytt nivå. Litt raskere ut på flyen og deretter bare raskere og raskere i forhold til den ferske persen. 4.23,03 er da ytterligere fire sekunder pers og fighten han har på slutten gir også en velfortjent sølvmedalje. Rett og slett rått!

 

For en snuoperasjon!

Coach Lilleåsen etter et kanonløp av Patrick Toth på 400 im.

Bronse på Eva i Nordisk!

Lilleåsen kommenterer videre:

-Våre svømmere viser at de har noe på dette nivået å gjøre og gjør veldig mye bra i sine løp, selv om det ikke blir pers på alle av dem.

-Med tanke på at de også svømte fort i NM junior tre uker før så synes jeg de klarte seg veldig bra. Jeg håper det ga mersmak og inspirasjon til videre satsing for de som var med for første gang også, avslutter Joacim Lilleåsen.

Et godt mesterskap for Lambertseter altså. Nå fortsetter vi med mer grunnlagstrening og jobber på for periodens hovedmål som er NM kortbane i mars.

Foto: Øyvind Thorsen/ Joacim Lilleåsen

Jenny gjør 57,05 på 4x100 fri

X