Fem juniorrekorder og to verdensrekorder ble satt under helgens Lambertseter Open. I tillegg til mange gode prestasjoner var det mange som tok krav, både til NM og UM. Emilie Løvberg fra Bærum kom under EM-kravet på 200 fri.

Av våre egne svømmere var det solid fremgang, naturlig nok mest i de yngre gruppene. Mange av svømmerne har mange løp denne helgen, og for svømmere som Uliana, Rebekka og Elias er pers-prosenten svært høy. At svømmere som Patrick Toth og Magnus Ouren perser i flere løp så tidlig i sesongen er også oppløftende.

Sterke løp på 1500 fri
Hovedtrener Martin Gjerde Lester fremhever spesielt krav til både NM senior, NM junior og UM som ble tatt av Andrea Helmersen, Julius, Elise, Uliana, Kia og Rebekka.

-Sterke løp på 1500 fri av Elise og Uliana, i tillegg til en knallbra 200 fly av Elias var mine største opplevelser under stevnet, forteller hovedtreneren. 

1500 fri fremheves også av klubbens sportssjef Frank Pedersen.

-Vi er i en treningsperiode med mye grunntrening. Derfor var det svært gledelig å se flere svømmere ta utfordringen på 1500 m. fri. Her beviste mange at de har trent bra i høst, kommenterer Pedersen. 

-Vi ser mye bra resultater, fortsetter han. Men andre klubber er også i god utvikling. 

-Skal vi beholde vår posisjonen  som Norges beste klubb må utviklingen fortsette.

Full trøkk

Fornøyd stevneleder
Organisatorisk ble stevnet gjennomført med god karakter. Flere av klubbene roste arrangementet.

-Vi har en imponerende gjeng med engasjerte og dyktige foreldre som gjør en flott innsats for klubben når vi arrangerer stevner, mener Frank Pedersen. Der er også stevneleder Henriette Nedregaard helt enig.

-Gjennom stevnet ble det lagt ned til sammen nærmere 1300 dugnadstimer. Fra fredag kl. 14 til søndag kl. 17 er det til enhver til 45 personer i gang. Det forteller mye om hva et slikt stevne krever, det sier mye om den innsats dere legger ned, forteller Nedregaard, og retter en stor takk til alle som stilte opp.

Vi har en imponerende gjeng med engasjerte og dyktige foreldre som gjør en flott innsats for klubben

Sportssjef Frank Pedersen

Rekorder av Tomoe

Rekordene
Tomoe Zenimoto Hvas fra Bærum sto for hele tre norske juniorrekorder under Lambertseter Open. Rekordene kom på 100 fly, 50 fly og 100 rygg. På 100 fly var han fattige 2/100 unna Sindri Jakobssons seniorrekord. Den ryker nok snart.

På 100 rygg satte Ingeborg Vassbakk Løyning norsk juniorrekord på 100 rygg (1.00,52), også hun fra Bærumsvømmerne.

Para-svømmeren Andreas Bjørnstad satte hele to verdenrekorder, på 1500 fri og 800 fri. Han forbedret gjeldende verdensrekord med hele 20 sekunder. Det var stor jubel på Lambertseter bad når han passerte første 800 på ny verdensrekord (10.02,55). 

Norsk juniorrekord av Ingeborg

I rute
Trener Magnus Lindhjem var også stort sett veldig fornøyd med helgens svømming.

-Jeg er fornøyd både med tanke på de løpene der svømmerne setter personlige rekorder, og i forhold til hvordan de ser ut til å ligge an treningsmessig i forkant av sesongens store mål.  Spesielt gledelig å se alle fra A1 som gjorde gode løp på 1500 fri, forteller treneren. 


Nordsjøstevnet neste

Med kun to uker til Nordsjøstevnet og tre og en halv til NM junior fortsetter nå svømmerne våre med mer og mer fart i treningen. 

Mens høsten fester sitt grep og mørketiden kommer sterkere går Lambertseters svømmere lysere og raskere tider i møte.

X