Lambertseter ble nest beste klubb under NM senior i Nadderudhallen, bak Bærumsvømmerne som denne gangen var helt suverene.

Vi markerer oss sterkt på flere øvelser og tar hjem to norske juniorrekorder som mesterskapets høydepunkt

-Eva Kummen, Patrick Toth og Ole Mikal Fløgstad lykkes veldig bra under dette NM, kommentere Lambertseter sportssjef Frank Pedersen.

-Det er gledelig at vi igjen markerer oss som en av de aller beste store klubbene i Norge, fortsetter han.

 

Høydepunktene
Det er en fornøyd sportssjef som oppsummerer noen av høydepunktene:

-Eva har tatt nye steg i sin trening, Patrick fortsetter å forbedre sin treningskvalitet. Ole Mikal har gjennomført en hel trening-syklus uten store avbrekk. De gjør alle sterke prestasjoner under mesterskapet og det er enkle forklaringer til deres suksess, mener den tidligere landslagstreneren.

Av de yngre svømmerne fremhever han også Uliana Gorlova med sine prestasjoner på 400 og 1500 fri.

 

NM er et speilbilde av forberedelsene i treningen
Lambertseter stilte med en tropp på hele 31 svømmere, og det var mange som forbedret seg og gjorde sine beste løp under mesterskapet. For sammendraget er det poeng fra finaler og pallplasser som gjelder, og svømmere som Jørgen Scheie Bråthen, Jolann Bovey og Marte Løvberg presterer så godt at vi blir nest beste klubb under NM.

Marte Løvberg satte også en sterk juniorrekord med 1.01,69 på 100 medley.

-De som har svømt hurtig i trening var også de som lykkes best på NM, er sportssjefens enkle observasjon.

Den betraktningen deler også klubbens elitetrener Joacim Lilleåsen:

-Jeg synes de fleste utøverne våre er “på track”. Gledelig å se Ole-Mikal tilbake i godt slag. Patrick presterer meget bra, og Eva sin 200 bryst har en høy “wow-faktor”, forteller Lilleåsen.

-Vi gjør det bra på mange stafetter og det er alltid gledelig. Skal vi lykkes enda bedre på stafetter i NM i fremtiden har vi behov for at flere svømmere løfter sitt daglig treningsnivå. Ikke nødvendigvis mer trening, men flere meter i høy fart, mener Pedersen.

Stockholm og Bergen
Det var ikke alle av våre beste svømmere som hadde lagt inn full topping på NM. Disse blir det spennende å følge i Stockholm open og Bergen Swim festival.

-De som har sesongmålet i Stockholm eller Bergen fikk en solid gjennomkjøring under NM-helgen, mener Lilleåsen. 

-Det skal bli gøy å følge dem de neste ukene og se dem toppe inn til gode løp de også, avslutter en optimistisk elitetrener.

X