Det var duket for høyt nivå og gode prestasjoner under helgens elitestevne på Lambertseter Bad. Et eksklusivt lite publikum fikk oppleve topp svømming etter lange måneder med nedstengning. Hjemmefavorittene skuffet ikke; Det ble notert norsk rekord på Stina Kajsa Colleou på 200 bryst og norsk juniorrekord på 1500 fri for Uliana Gorlova. 

Elitetrener Joacim Lilleåsen mener rekordløpet viser at formen er god og at Stina Kajsa ikke fikk full uttelling under EM sist uke. Dette var velfortjent og en liten barriere ble brutt, mener han.

-Norsk rekord på kortbane nå en uke etter skuffelsen i EM viser at formen er god og gir forhåpentligvis en selvtillits-boost som skal brukes allerede denne uka når Stina svømmer 100 og 200 bryst i Canet.

Stigende formkurve
Eva Kummen svømte også gode løp på hjemmebane, og treneren mener hun var mer offensiv inn i løpene sammenlignet med EM. 

-Formkurven for Eva er stigende. Hun har fortsatt litt å gå på, og BSF (Bergen Swim Festival) bør kunne gi god uttelling, reflekterer Lilleåsen. 

For Uliana Gorlova ble 1500 fri en etterlengtet markering på en øvelse der hun lenge har jaktet juniorrekorden. Et godt disponert løp som lover godt der Ulis skal jage videre på de lengre øvelsene på BSF og sommerens NM.

Stolte over innsatsen
Daglig leder Petter Stoebner hadde egen VIP tribune, der han satt som speaker under stevnet og kunne nyte god svømming på hjemmebane. Han håper rekordbonusene de får fra klubben bidrar inn i jentenes videre satsning.

-Vi er utrolig stolte over innsatsen til Stina Kajsa og Uliana! Det er veldig gøy å se at all treningen de har lagt ned bærer frukter, kommenterer Stoebner etter stevnet. 

Klubbrekord neste?
Etter rekordløpet kom en støttemelding inn som gledet både Lilleåsen og Colleou ekstra mye. Fra klubbens foreløpig eneste OL-medaljør Sara Nordenstam kom gratulasjoner med ny kortbanerekord og en oppfording om å ta hennes egen langbanerekord på 200 bryst.

2.23,02 som ga bronse under OL i Beijing var i sin tid også ny Europeisk rekord på 200 bryst. Tiden er fortsatt gjeldende klubbrekord i Lambertseter Svømmeklubb. 

-Stina har hatt enormt mye glede av å få trene med og lære av Sara, så den meldinga satt vi pris på, forteller trener Joacim. Som 13 år etter OL i Beijing fortsatt står på kanten i en klubb med brystsvømmere som kan svømme fort, herfra til evigheten.

PS. I skrivende stund er Stina Kajsa i gang med første dag under Mare Nostrum I Canet, der hun skal svømme både 100 og 200 bryst.

X