NM langbane 2018 ble mange positive opplevelser for Lambertseter svømmeklubb. Vi blir beste klubb for junior og nummer to på seniorsiden.

Det er mange gode prestasjoner å glede seg over, sier elitetrener Joacim Lilleåsen.

-Mer enn tidene i seg selv er jeg likevel mer fornøyd med innsatsen vi står for som klubb, både plasseringer enkeltvis og i klubbkampen, i tillegg til godt samhold underveis, oppsummerer han.  

Av plasseringer utenom finaler og pallplasser var det også mye gledelig. Av våre yngste svømmere står de fleste igjen med perser etter NM. 

Fra UM-gruppa ble det perser både for Andrea, Rebekka, Caroline og Silje. 

Sistnevnte imponerte også stort med sin 100 rygg på andrelaget 4×100 medley: 1.06,1 hadde holdt til sølv i seniorfinalen hvis hun hadde kvalifisert seg inn og levert samme nivå der. Mange verdifulle erfaringer å ta med seg videre ble det uansett. Les også om 200 rygg senere i saken. 

-Svært gledelig at så mange av de yngste presterer så bra når det gjelder mest, oppsummerer hovedtrener og ansvarlig for UM-gruppa, Martin Gjerde Lester. 

Video: Børge Mørk  / Foto: Øyvind Thorsen

Stang ut, men fortsatt i utvikling
Tuva Tronstad var en av flere som ikke fikk helt klaff på sine hovedøvelser, men står likevel igjen med pers på 200 fly og har fortsatt ambisjoner om å ta videre steg på fly-øvelsene.  

Medaljer på ryggøvelsene
Melina Holtan tar flere medaljer på 100 og 200 rygg. Bronse på 200 rygg i seniorklassen kommer som bestilt og hun avslutter sterkt etter å ha ligget som nummer seks halvveis i løpet.

Avslutte sterkt gjorde også Silje Jahr, som svømmer inn til en sterk fjerdeplass i seniorklassen med 2.25,56 på 200 rygg. Det er ny pers med hele fem sekunder.

-Jeg begynte å kjenne det siste 50, men så klarte jeg å dra til og komme opp i en høyere frekvens og rytme som holdt helt inn, forklarer Silje. To seniorfinaler og en flott fjerdeplass er mer enn godkjent for 03-modellen fra Lambertseter. 

Magnus Ouren leverte også bra på sine rygg-løp, og tar en velfortjent sølv og bronsemedalje på 200 rygg i hh. junior- og seniorklassen.

Augusta på pallen
Med en serie sterke løp på 100 fly, både individuelt og på stafettene, var det vel fortjent med kinderegg til Augusta Remøy for beste prestasjon av jentene på mesterskapets tredje dag. Sølv i juniorfinalen og bronse i seniorfinalen, med ny pers på 1.02,57 var det all grunn til å være fornøyd med. 

På samme øvelse så vi også en gledelig ny bestenotering fra Caroline Engø med 1.06,51. 

Løvberg i motgang
Marte Løvberg møtte mye motgang og hadde mange tunge nederlag gjennom mesterskapet. I flere jevne oppgjør ble hun touchet ut. Likevel går hun til med alt hun har og prøver sitt aller beste helt til det siste.

100 fri på mesterskapets siste dag ble av treneres vurdert som hennes beste løp, med bronse på 57,13 i et jevnt oppgjør. 

Slått ned mange ganger, men aldri slått ut!

Solid fra Patrick Toth
Patrick hadde flere sterke løp gjennom mesterskapet. Trener Lilleåsen fremhever spesielt gull og sølvløpet til Patrick og Mats Andersen på 400 fri der gutta pusher hverandre til en topp prestasjon.

På NM’s siste dag var det duket for spesialøvelsen 200 fly der Patrick er regjerende norsk mester på langbane. 

Etter å ha blir henvist til sølvplassen i juniorklassen, bak Adam Pedarscok, fikk vi se en mer offensiv Toth på den ofte avgjørende tredjelengden i seniorfinalen. 

På siste 50 parkerer Patrick resten av feltet. Tiden 2.05,06 er ny pers, siste 50 på 31,49 er imponerende og svømmingen et stilstudie av kraft og taklengde. 

Taktisk perle av Bråthen på 100 bryst
Med åpning første 50 på 40-38 frekvens hadde Jørgen Scheie Bråthen sesongens mest avspente lengde på 30-tallet.

Han er ikke først rundt ved passering 50, men når han gradvis øker rytmen siste 50 er det med samme gode taklende han hadde første 50. Han viser resten av feltet ryggen og tar gullet vel fortjent med 1.03,63. Kinderegg for beste løp av gutta lørdag.

Eva og Stina i fin form
Eva og Stina herjer på brystøvelsene, med 200 bryst som beste løp for begge to. Eva tar junior gull, og i seniorklassen blir det gull og sølv med Stina på topp. jentene viste i tillegg god form også på 200 medley, en øvelse Stina slo til med bronsemedalje. 

Stina-Kajsa lå lenge an til å ta kongepokalen, men klarer ikke å holde tempoet oppe de siste 20 meterne på sin 200 bryst. Med tre uker igjen til EM i Glasgow er det ikke usannsynlig at hun får full klaff med videre finpuss av formtoppen de neste ukene.  

Jentelaget med ny rekord
Etter nedturen på 4×100 fri, der jentelaget ble touchet ned fra pallplass av OI var det et fokusert juniorlag som stilte til start på 4×100 medley under mesterskapets andre dag. Praten gikk kvelden før om juniorrekord, og jentene hadde fordelt oppgaver på hva de måtte prestere for å sette ny rekord. Og det klarte de! 

Ny norsk juniorrekord med to tideler (4.15,50), og gull i juniorklassen. Det samme laget stilte i seniorfinalen og selv om Bærum slo inn først var det en ekstra god sølvmedalje til laget som forbedret sin ferske rekord ytterligere noen tideler. Andrelaget tar bronsen på en øvelse som har vært klubbens flaggskip de siste ti årene. 

Med nye aldersgrenser for juniorklassen fra og med neste sesong er dette en rekord som vi antar vil bli stående en stund. I hvert fall inntil til Lambertseter har et sterkt nok juniorlag til å forbedre den igjen. 

Uliana imponerer
På distanseøvelsene fikk vi se gode forbedringer fra Uliana, både på 800 og 1500 fri. På den lengste øvelsen var det til og med ny klubbrekord (17.49,42) med fire sekunder. En rekord som har stått i hele 14 år 

Det er offensiv svømming fra start til mål og vi antyder at klubbrekordene på disse distansene skal få kjørt seg skikkelig i årene fremover.

Sommerferie og EM
For de fleste Lambernsvømmerne er det nå sommerferie. Stina skal videre til EM om noen uker og vi ønsker lykke til.

X