En godt trent Stina Kajsa Colleou måtte se sitt siste NCAA gå i vasken pga sykdom. Nå venter Canadian Trials om to uker for Lambertseters fremste brystsvømmerske.

NCAA er det Amerikanske Universitets-mesterskapet for første divisjon. Det går for å være et av de høyeste nivåene man kan oppleve på stevner utenom internasjonale mesterskap.

Vi spør Stina om hvordan hun opplevde stevnet.

-Det gikk jo ikke spesielt bra. Jeg ble dessverre syk. Kjente det tidlig den uken at kroppen ikke var helt i form, torsdag kom feberen og fredag våknet jeg med helt tette bihuler og sår hals.

-Så det ble jo ikke helt som vi hadde håpet eller planlagt, men er ikke så mye man kan gjøre med det, forteller en skuffet Stina på mail.

-Hadde uansett lyst til å svømme siden det var mitt siste NCAA, fortsetter hun.

-Det var mye følelser, spesielt siste dagen. Har hatt noen fantastiske år og mange minner her i USA, så det ble mye følelser, også spesielt siden jeg var syk og visste jo at det ville bli tøft å kunne prestere.

Ga alt for laget
Stina var altså ikke i form, men håpet til det siste at kroppen ville respondere positivt på konkurransedagen. Hun ga alt for laget i sitt siste mesterskap.

-Var dessverre helt tom under løpet, men jeg ga alt jeg hadde til det sa pang.

-Uansett så er det å konkurrere på NCAA veldig spesielt og utrolig gøy, det er helt fantastisk rask svømming og et nivå man sjeldent ser.

-Hadde en fantastisk opplevelse der mitt freshman år (mitt første år), og tar det med meg videre, forklarer Stina Kajsa Colleou, som har fire begivenhetsrike år bak seg som USA svømmer.

Hun er regjerende Norsk mester på 200 bryst langbane. Sist sesong gjorde hun noen av sine beste løp under sommerens Europamesterskap. 

Regjerende mester på 200 bryst...

Canadian Trials
Etter å ha fått NCAA litt på avstand ser Stina nå fremover mot nye muligheter for å prestere bra. Planene for sommeren med Lambertseter er også klare.

-Synes det er kjipt å ikke kunne avslutte bra for laget, men nå er yards karrieren over for meg. Så nå må jeg bare se fremover og bruke den erfaringen jeg har fått. Jeg skal delta på Canadian Trials om to uker, så får vi håpe det blir bra, forteller en entusiastisk Stina.

Stina, som har trent med distansegruppa på skolelaget store deler av sesongen har sikkert nok trening i kroppen for å bygge opp en god sommersesong.

Har det blitt noen gode langdistanse sett på bryst da, lurer vi på?

-Hatt mer medley med distanse, og kjørt bryst sett med mellomdistanse. Hadde en veldig tung periode før jul som varte til godt over jul, før det løsnet opp litt. Etter det har jeg hatt noen veldig gode bryst sett ja, bekrefter Stina.

Når vi spør om hun er klar for NM-leir og trening med hjemmeklubben så bekrefter hun dette.

– Jepp, det er jeg! Kommer hjem 11. mai og er hjemme til en gang i August.   

Og velkommen skal hun være 🙂

X