Solide perser, sterke finaleløp og pallplasseringer for Lambertseter. Bergen Swim Festival ble en solid markering av en gjeng svømmere i utvikling. 

-Føles veldig lenge siden at jeg har gått ut av en svømmehall med så god følelse som jeg hadde fredag og lørdag, forteller elitetrener Joacim Lilleåsen.

Svømmerne fra klubbens Elite og NM-gruppe har bak seg en solid treningsperiode, og det var stor forventning til at de skulle treffe på formtoppen og få god uttelling denne helgen. Det gjorde svømmerne fra Lambertseter så til de grader. 

Tørre, våge, ville
-Vi har hatt mye fokus på å holde humøret oppe uansett hva som ligger foran oss eller bak oss, sier elitetreneren.

-Videre har vi vært opptatt av å være offensive i det vi driver med. Jeg synes det preger mange av løpene hele fredagen og lørdag ettermiddag, fortsetter han. 

Sterke finaleløp løp av Stina, Eva, Mats, Henrik og Jørgen satte rammen for mange sterke forbedringer av en gjeng som traff godt med formtoppen denne helgen.

Mats Andersen svømte godt under gjeldende kortbanepers på 1500 fri. På langbane…

Mats og Henrik på langdistanse
Mats Andersen svømte både 800 og 1500 fri på BSF og har solid fremgang på begge.

-Mats sine to lengste løp er bunnsolid svømming, kommenterer trener Lilleåsen.

-Betydelig raskere enn kortbanepers på langbane er rett og slett imponerende.

Henrik Christiansen får tre tøffe fighter med det som muligens er verdens beste distansessvømmer for tiden, tyske Florian Wellbrock. Det er nok den beste treningen Henrik kunne få før Stockholm kommende helg.

Skal vi tro trenerne er Christiansen godt i rute for resten av sesongen. 

Brystsvømmerne slo til
Jørgen Scheie Bråthen markerte seg godt i helgen og har aldri svømt raskere på 100 bryst på langbane. 1.02,39 er ny pers.

Jørgen var stabil og på høyt nivå på alle sine løp på BSF, men det var jentene som skulle sørge for den største dramatikken og underholdningen. Den kom i 200 bryst finalen, med Stina Kajsa Colleou og Eva Kummen i tøff matching med tyske Jessica Steiger.

Med hundredelers margin
Både Stina og Eva svømte på nye personlig bestenotering i finalen. For Stina er 2.27,97 pers med noen tideler, mens for Eva ga helgen en forbedring på 3 sekunder på en av hennes beste øvelser.

Steiger åpnet sekundet foran jentene med 1.10 på første 100. Hun var fortsatt i klar ledelse ved 150, men så startet jentene fra Lambertseter opphentingen.

-Jeg kunne se Steiger og Stina ved siden av meg og kjente at vi var veldig jevne når det gjensto 15 meter og jeg skulle legge inn støtet, forteller Eva Kummen. Det er mandag morgen, og hun er på plass på Lambertseter bad for å svømme ut helgens stevne. 

-Jeg har jobbet mye med å øke trykket i takene uten å stresse opp rytmen for mye når jeg skal spurte på slutten av et løp, fortsetter hun.

I Bergen holdt Eva hodet kaldt og la inn en solid innspurt med sterke tak og godt vanngrep. Landslagssjef Petter Løvberg fulgte innspurten ringside og mente å se at Kummen hadde størst fart av de tre jentene idet de nærmer seg innslaget.

-Jeg ser at jentene ligger helt på linje men det virker som at Eva har størst fart idet de nærmere seg innslaget, kommenterer Løvberg.

Men der Eva velger å gå for et langt innslag og glir inn, avslutter Colleou og Steiger med et kort og eksplosivt tak og slår inn først på identiske 2.27,97. Eva er fattige to hundredeler bak på 2.27,99. Det blir pallplass for begge Lambern-jentene, som får mer enn godkjent for sine finaleløp.

-Eva har hatt en veldig god treningsperiode nå siden jul og tar steg hele veien. Det blir et kjempeløft på 100 og 200 bryst og hun svømmer med veldig mye selvtillit og offensivitet, mener trener Lilleåsen.

Ingen tvil om at både Stina og Eva sikter mot VM-kvalikk. Da må jentene ned mot 2.25 på 200 bryst. Neste mulighet er Stockholm Open neste helg. 

Gutta i utvikling
Benjamin Hajdarpasic hadde også en veldig lærerik helg og viser fin fremgang.

-Det er første gang Benjamin er med på et sånt type stevne og det var mye nerver og usikkerhet innimellom men han løser oppgavene sine bra og setter pers på alt han svømmer, sier trener Lilleåsen.

Også Henrik Veiberg perser på det meste og tar steg videre, kommenterer treneren. Som også gleder seg stort over svømmere som har hatt en periode uten fremgang men som får det til å løsne denne helgen. 

-Vil også trekke frem Jørgen og Magnus Ouren som er tilbake på sitt beste nivå etter en lang periode med litt motgang, kommenterer treneren.

-De har gjort en kjempejobb i trening og viser det hver gang de går i vannet i helgen. 

Uliana Gorlova perser også i alle sine løp, og fortsetter sin fine utvikling fra NM junior. 

Stockholm Open neste stopp
Svømmerne tar med seg den gode følelsen av gode løp og prestasjoner inn i en ny uke med finpuss av formtoppen.

Klubbens sportssjef Frank Pedersen mener det er motiverende å se svømmerne markere seg med så mange flotte svømme prestasjoner i BSF, og ser frem til Stockholm neste helg.

-Resultatene i BSF er en dokumentasjon på at mange har trent mye, godt og riktig de siste måneder, mener sportssjefen. 

-Humør, selvtillit og god treningsbakgrunn er den beste cocktail for å skape gode resultater, fortsetter han.

-At våre beste viser fremgang  i BSF gir dem selvtillit frem mot Swim Open i Stockholm. Vi gleder oss allerede.

X