Lambertseters Marte Løvberg er tilbake fra EM junior i Ungarn, med en sterk femteplass på 50 fri som beste plassering.

25,92 ble tiden i finalen, og det er kun seks hundredeler svakere enn hva hun presterte under fjorårets European Youth Games i Baku. Det er likevel verdt å feire plasseringen, tatt i betraktning at tidene på de resterende løpene var endel bak pers.

Elitetrener Joacim Lilleåsen har fulgt Marte gjennom mesterskapet fra Norge via telefon og meldinger, og mener Marte har vist seg fra sin beste side med å være positiv og løsningsorientert i et mesterskap der hun ikke fikk helt klaff.

-Umiddelbart kan jeg ikke se noen enkel forklaring på hvorfor vi ikke treffer helt med dette mesterskapet, forteller Lilleåsen.

-Vi er likevel fornøyd med  innsatsen under mesterskapet og å ha fått disse gjennomkjøringen så tett på NM, fortsetter han.

Med disse løpene inne har Marte enda bedre forutsetninger for å svømme enda raskere i NM som starter om  fire dager.

Knapt en time etter landing på Gardemoen var Marte Løvberg på plass på Frognerbadet for å gli ut reisen og restituere seg før noen dagers finpuss inn mot Norgesmesterskapet i Kristiansand.

Dit får hun følge med resten av Lambertseter Svømmeklubbs NM-tropp, som har holdt til på Frognerbadet siden sist torsdag etter retur fra sommerens leir i Bulgaria.

 

X