Vi fortsetter med gode nyheter fra USA, der først Christine Pedersen satte en høy standard med ny yardsrekord på 200 rygg. Nå følger Stina Kajsa Colleou opp med en rekke gode løp under dels dramatiske omstendigheter.

Stina startet fredagen med et sekunds pers på 200 medley i PAC12 stevnet der hun svømte for Utah’s universitetslag.

Isbad kan være godt egnet for restitusjon etter løp, men denne gangen slo det uheldig ut for Stina sin del. Hun fikk en lei strekk i ryggen, og det preget 100 bryst som gikk dagen etter. Svømte med en verkende strekk i ryggen og endte et sekund over pers. Stina var såpass redusert av smerter at hun valgte å stryke seg fra 100 bryst finalen. Kvelden ble heller brukt til behandling av ryggen med sikte mot bedre prestasjoner dagen etter.

Og bedre skulle det gå. 200 bryst endte på 2.08,3 som er det beste hun har prestert på yards på tre år. Dagen etter stevnet ble det i tillegg arrangert time-trial på langbane. Dette er et tilbud som flere amerikanske stevner har dagen etter i OL-sesongen for de som er aktuelle til å kvalifisere seg. Eller for de som sikter mot EM langbane som går i London i sommer.

Stina svømte inn på 2.30,05 som er ny pers og kun 2/10 bak kravet til sommerens EM. Den gamle persen var på 2.30,22 og ble satt da hun kvalifiserte seg til EM i 2014. Nå ligger hun altså an til å gjenta den bedriften, hvis hun får klaff i neste forsøk, som er allerede om to uker.

 

-Svært positivt at hun presterer så bra under forholdene, sier elitetrener Joacim Lilleåsen i en kommentar.
-Stina får mye ut av dette løpet, selv etter en litt uheldig inngang med ryggproblemer. Neste time-trial kommer allerede etter NCAA om to uker og med mer optimale forberedelser der skulle EM være innen rekkevidde, avslutter en optimistisk Lilleåsen.
Vi ønsker Stina Kajsa masse lykke til 🙂
X