Stina Kajsa Colleou, en av klubbens USA-svømmere deltok i helgen i det amerikanske universitetsmesterskapet NCAA.

Like over pers på begge hennes yardsløp, og time-trials som gikk etter mesterskapet gikk også noen tideler over det som er kvalltiden for sommerens Europamesterskap på langbane.

Det ble to løp på langbane, og tidene 2.30,58 og 2.30,42 en bare noen fattige tideler over hennes egen bestenotering, og halvsekundet unna EM-kravet.

Stina melder selv i en kommentar at hun hadde forventet bedre, ut fra treningstider den siste uken. Hun har også slitt litt med ettervirkninger av en ryggplage fra PAC-12 stevnet, og at dette har tatt en del krefter og vært litt mentalt distraherende å forholde seg til inn mot helgens stevne.

Det ble to muligheter for å ta kravet og hun svømte løpene med bare en times mellomrom. Den første løpet var for passivt ut mener hun selv.

-Det første løpet var jeg alt for passiv ut og hadde masse igjen siste 50, fikk nesten ikke syre engang, forteller Stina Kajsa.

-Det andre løpet gikk bare en time senere, fortsetter hun. Starten var bedre, men hjemgangen var desto tyngre når jeg allerede hadde en 200 i kroppen.

Likevel var løp nummer to litt raskere enn det første. Men litt over kravtiden denne gangen.

Nå er vurderingen om hun skal komme hjem for å delta på Stockholm Open Meet om to uker sammen med resten av elitegruppa, eller om hun skal dra til et stevne i Texas som går samme helga. Den vurderingen tar hun sammen med elitetrener Joacim Lilleåsen.

En ting er hvertfall sikkert, jakten på krav til sommerens EM er ikke over for Stina Kajsa Colleou…

X