Lambertseter stilte med hele 65 svømmere på Poseidon Cup i Porsgrunn denne helgen. Stor stas med overnatting-stevne, og spesielt spennende for de helt ferske 2008-svømmerne.

Hele bredden av våre yngste svømmere var representert; deltakere fra hele 10 av våre B- og C-grupper satte seg på bussen på Lambertseter fredag med kursen mot Porsgrunn. Det ble godt med perser og gode plasseringer på svømmerne våre.

Trener Suvi Toiviainen var godt fornøyd med helgen:

-Mange av utøvere var med på overnattingstur for første gang og det gikk kjempe fint, forteller hun.

-Eldre utøvere tok vare på de yngste og alle svømmerne heiet til hverandre og fikk nye venner både fra klubben vår og de andre klubbene.

-Resultatnivået var bra, mener Suvi.

-Alle svømmere dro hjem med masse gode opplevelser og erfaring.

Det var også tre foreldre med som ledere for første gang. Ifølge trenerne klarte de seg meget godt og bidro til god stemning i løpet av helgen i tillegg til å hjelpe til med mange praktiske oppgaver.

-Ingen stress å reise på overnatting med så flinke og engasjerte foreldre med i gjengen, mener Suvi Toiviainen. 

Trener Tor-Kristian Hilton var også fornøyd med helgens stevne.

-Helgen gikk veldig bra, mener Hilton.

-Etter en periode med mye fokus på de LÅMØ og de lengre distansene var det gøy å dra på et stevne for å kjøre sprint. Gjengen var positiv og det var mange perser, forteller han.

-På stafettene utmerker vi oss selv om vi har med en ung tropp. Jeg må også få berømme det yngste stafettlaget på hele stevnet som svømte 4 x 100 medley. Laget var satt sammen av guttene fra C -gruppene Oliver, Andreas, Mateo og lagkaptein Sverre i spissen som tok den tøffe flytrappen.

-Under stevnet kvalifiserte 5 svømmere seg til finalene på 100 fly: Sophie Keser Bakken, Agnes Sortvik Hansen, Mina Khuu, Benjamin Thot og Timon Øverby.

-I den jevne jentefinalen tok Mina en sterk andre plass og i guttenes finale markerte Timon seg med seier med god margin, avslutter en fornøyd TK.

Fin fremgang
Det var en hel del av svømmerne våre som reiste hjem med pers på alle øvelser, og Timon Øverby (05) var en av dem. Han var best i sin klasse på alt han stilte opp på, og spesielt fint dropp med fem sekunder på 100 fri (1.01.76) var verdt å ta med seg hjem.

200 fri for jentene
200 fri var en fin øvelse for flere denne helgen, og blant flere fine løp kan vi nevne Tora Nordli (05) med 2.25,52 og Ella Kvalvaag (04) med 2.27,22. Begge løpene var pers og jentene var raskest i sine klasser på denne øvelsen.

Selma over 500 poeng
Også i godt slag denne helgen var Selma Flesche, som fortsetter sin fine utvikling på brystøvelsene. Denne helgen fikk hun før første gang over 500 poeng på en øvelse, og den kom med ny pers på 100 bryst med 1.18,38.

2008-gjengen
Hele syv svømmere fra 2008-årgangen var med helt til Porsgrunn på stevne og overnatting for første gang. Dette er første sesongen disse svømmerne kan stille på approbert stevne, og det er gøy å se så mange med allerede.

Med gode tider på løpene de deltok i håper vi det frister til gjentakelse.

Takk til flinke foreldre som stilte opp på turen!

 

X