Første uke med Svømmeaksjonen går mot slutten. Vi har hatt ca. 180 barn på kurs hver dag mandag til fredag. Målet med uken har vært at barna skal bli tryggere i vann.

En av gruppene som har vært på kurs er Blåfjell Barnehage. Under landøkten i dag lærte de om livredningsprinsippene, det vil si forlenget arm. De hadde mange gode forslag på hva som kunne brukes som forlenget arm og kunne ramse opp nesten alle badevettreglene.

I følge barna i Blåfjell Barnehage har de lært å hoppe fra kanten, svømme langt, flyte, klatre i stigen og mye mer. Det morsomste har vært å klatre i stigen, prøve redningsvest og hoppe fra pall, men alt i alt så har ALT vært morsomt.

Svømmeaksjonen er gratis svømmekurs for barn som er utrygge i vann. Det er støtte fra Gjensidigestiftelsen og deres samarbeid med Norges Svømmeforbund som gir oss muligheten til å arrangere disse kursene. Målet med Svømmeaksjonen er at de barna som trenger det mest får tildelt gratis svømmekurs.

IMG_1336 IMG_1354

Vi takker alle barn og instruktører som har deltatt på Svømmeaksjonen denne uken, og har gjort det til en morsom og lærerik uke. Vi ser frem til neste uke med 75 nye barn.

 

X