På årets beste dag for Open Water stilte 36 svømmere under 14 år på Sydstrandsprinten. De skulle bli våte så det holdt!

Godt oppmøte også i år på det som er barnas versjon av Ulvøen Rundt: 250 meters løype ut fra sydstranda, rundt en stor gul bøye og så tilbake igjen. Spennende, utfordrende og akkurat passe skummelt.

Det var stort sett meldt oppholdsvær, bortsett fra en liten luke med 0,3mm nedbør rundt femtiden. I det startsignalet for de yngste gikk, åpnet himmelen seg, og 0,3mm nedbør kom ned i løpet av et par intense minutter!

Mens barna kjørte på ut mot den gule bøya, løp publikum til dekning under trærne og miksepulten til speaker var nære på å kortslutte. Applaus og kommentering i målområdet ble uten høyttaler, uten at det virket som å legge noen demping på hverken idrettsgleden eller innsatsen hos de yngste.

Det var skikkelig kult å se så mange unge stille opp! Noen hadde mer enn nok med å fullføre, mens andre kjempet om plassen i fremre rekke. Først over mållinjen var Andreas Toft Aase, fulgt av Sara Laskemoen og Anders Falnes Olsen.

Andreas Toft Aase var først i mål. Her blir han intervjuet av speaker, sammen med Anders som tok en sterk tredjeplass.

250 meter i åpen sjø er langt nok til å være utfordrende for en 13-åring, for ikke å nevne 10-åringene. De var slitne i mål alle sammen, men smilene satt løst så snart pulsen kom seg ned, og det var kø borte med stupetårnet og iskiosken kort tid etter. 

Gratulerer med en vel gjennomført sprint til alle som deltok, og vi ønsker enda flere velkommen tilbake til Uvøen Rundt 2022: Rett plass for de gode opplevelsene. 

Klikk på bildet for å se galleriet. Alle foto: Øyvind Thorsen

X