De fleste av Eliteavdelingens svømmere brukte høstferien til å trene i Hjørring, og ifølge trenerteamet fikk de full uttelling. I tillegg til Elite, NM og UM var også A-gruppa med på leiren denne gangen. Det førte til en hel del gunstige synergier der de eldste dro med seg de yngre svømmerne inn i gode rutiner før, under og etter trening.

12038535_780095025450375_8587918668760763383_n

Kevin fra A-gruppa henger seg på landøvelser med Torbjørn fra NM…

-Hva kan man si? mumler hovedtrener Martin Lester mellom testpapirer og oppdatering av oppmøte i kontorer på Lambertseter bad.

-At det var en bra leir? Vi svømte, spiste, sov, og svømte litt til. Noe sånt? Og ikke glem at svømmerne hadde det gøy på båten over til Danmark!, tilføyer han med et megetsigende glimt i øyet.

Det er lett å glemme alle de bra detaljene når dagene går litt i ett med mye trening og jevnt gode rutiner på alt det andre bra man gjør før, mellom og etter treningene.

Bra volum og kvalitet
At det ikke skjedde så mye utenfor skjema er gjerne et godt tegn på at man har fått gjort mye av det planlagte treningsarbeidet. Og trent, det fikk svømmerne som var med på denne leiren. Rundt 85 000 meter for de eldste på 8 dager tyder på det. Og det var ikke bare de eldste som fikk sine meter. Også  A-gruppa endte rundt 75 000 meter for de som svømte alt.

Det ble også tid for trening og gøy under blå himmel. Vi tok ingen sjanser med skader, så det var full polstring på både fotball og landtreningen ute…

Skjermbilde 2015-10-08 kl. 09.50.30

Ingen sjanser for skader eller grisetaklinger her…

God planlegging
-What!!? har jeg svømt så mye,
utbrøt Benjamin Hadjarpasic på bussen hjem når Martin sjekket oppmøtet hans for leiren. -Det kjentes ikke ut som så mye, tilføyde Benjamin med dårlig skjult stolthet i stemmen. 75 000 meter i høstferien var en ny opplevelse for han.

Beda Leirvaag som trener A-guppa forteller at god planlegging på totalbelastningen er noe av oppskriften på at de yngste kom hjem med en solid dose meter av bra kvalitet og mye god teknikk.

-Jeg la bevisst opp til en moderat belastning på landtreningen for at det ikke skulle tippe over, forteller hun. Og det fungerte tydeligvis godt; det var mange unge Lambertsetersvømmere som kom hjem med mye selvtillit etter en solid leir.

Samarbeid på tvers av gruppene
Elitetrener Joacim Lilleåsen trekker også frem det positive med at gruppene jobbet mye sammen på tvers, spesielt på endel teknisk arbeid og på landtrening.

– På den måten deler de erfaringer og stimulerer hverandre, mener han. – I tillegg er det en styrke for det sosiale miljøet at gjengen blir godt kjent med hverandre og at alle bidrar og er med. 

Gode erfaringer fra høstens leir i Hjørring med andre ord. Som alltid var vi svært fornøyde med god mat og gode boforhold på Dana Cup Sports Center.

Oppstartsleir for neste sesong er allerede booket på samme sted 🙂

X