Tre av klubbens Elitesvømmere starter sommersesongen med god internasjonal matching under Mare Nostrum.

Det renommerte stevnet Mare Nostrum er en ypperlig anledning for våre beste svømmere å starte sommersesongen. Stevne-konseptet går over en periode på åtte dager i Monaco, Barcelona og Canet.

Våre svømmere deltar alle i Barcelona og i tillegg skal Marte Løvberg svømme i Canet.

Jolann fra leir
Klubbens nyeste brystsvømmer, Sveitsiske Jolann Bovey, har vært to uker på leir med sitt landslag. Med mye og bra trening i kroppen håper han at en litt rolig utgang av leiren skal gi nok overskudd til å prestere bra allerede nå.

Jolann skal også konkurrere i Universiaden som går i Taipei senere på sommeren, og Mare Nostrum blir første peikepinn på hvordan han ligger an for sommerens konkurranser.

 

 

Jakter VM-krav
Jørgen Scheie Bråthen har vært svært nære på å svømme under VM-kravet på 50 bryst tidligere denne sesongen, og skal gjøre et siste forsøk i Barcelona. 

Planen er å enten ta A-kravet på 50 bryst, eller komme så nært som mulig og samtidig ta B-kravet på 100 bryst. Begge disse kombinasjonene vil gi VM-tur. 

-Jørgen har ikke toppet veldig til dette stevnet, så han er avhengig av å “sette farten fra start”, forteller elitetrener Joacim Lilleåsen.

-Bra svømming på trening den siste tiden tyder på at dette skal være innen rekkevidde, mener treneren.

Mange samlinger
For Marte Løvberg har vårsesongen vært preget av mange og lange treningsleire med landslaget. Mare Nostrum blir derfor en fin anledning til å få konkurrert på høyt nivå igjen. 

-Med fire uker til NM blir det også en fin pekepinn på hva som skal vektlegges i trening de siste ukene på leir for mesterskapet som går i Trondheim første helgen i Juli, mener Lilleåsen.

Under de første konkurransene i Monaco meldes det om sterk svømming av svenske Sarah Sjøstrøm. Følg dekningen av de beste resultatene på swimming world.com 

Du kan også lese mer om Mare Nostrum på deres egen hjemmeside.

X