10 dager med mye bra trening i strålende sol ble status for de fleste svømmerne fra Eliteavdelingen på vinterens Tenerifeleir.

Vi trente på T3-senteret, som går for å være en av de beste destinasjonene for treningsleire i Europa, både på grunn av det behagelige klimaet og svært gode fasiliteter. I tillegg til et Olympic pool (50 m.) og et motstrømsbasseng for fillming og teknikkanalyser, har senteret flere store styrkerom, friidretts, tennis og fotballbane.

Les mer om 3T senteret her.

Her så vi et bredt spekter av idretter som var innom, blandt annet en hel del svømmere, triathleter og fotballspillere, inkludert en stor gjeng masterssvømmere som trente under Glen Christiansen. I bassenget var det norske landslaget på leir samtidig med oss, i tillegg til klubblag fra Nederland, Sveits, Sverige, Finland.

Lambernsvømmerne kunne følge med på de beste norske svømmerne i trening, i tillegg til andre europeiske eliteutøvere som leverte serier som imponerte og inspirerte. Vi kunne virkelig boltre oss i et profft treningsmiljø der vi fikk gjort mye god trening med god tid før og etter til diskusjoner og individuell oppfølging. Alt var også godt tilrettelagt på hotellet der vi bodde. Store og varierte buffeter til frokost, lunsj og middag gjorde det enkelt å følge gode rutiner på mat og trening. En praktisk 12 minutters gåtur opp til T3 før hver trening ga fin oppvarming før trening.

Og trening ble det, en hel del trening. Mest i vann, og en god del styrke og landtrening med jevnlig fokus på bevegelighet. De som svømte lengst kom opp i rundt 110.000 meter på de 10 dagene vi var på Tenerife. De yngste svømmerne fra UM gruppa lå stort sett på 20% mindre volum per trening enn NM og Elite gruppen.

Noe av det trenerne fremhevet mest av positive ting rundt leiren var kvaliteten på det tekniske arbeidet som ble gjort, og god mulighet til filming og individuell oppfølging rundt dette. De fleste av de eldste svømmerne og noen utvalgte fra UM fikk også svømt i Flumen, med filming over og under vann fra flere vinkler. Dette ga oss enda bedre videomateriale enn det vi normalt får fra iPad under trening. Vi gjorde ofte gjennomgang av videomaterialet i små grupper slik at svømmerne også kunne engasjere seg i hverandres teknikk og lære av hverandre. Vi håper vi også får se en videre sparring mellom svømmerne på trening med det de har lært av nye fokusområder på teknikk.

Vi hadde litt uflaks ved inngangen til leiren og ble plaget med noe sykdom. Her var det mye å lære, både i forhold til å ikke bli svekket av for mye direkte sol og hvordan vi kan unngå å smitte hverandre når vi blir syke.

I løpet av 10 dager på Tenerife hadde vi kun ett fripass. Etter morgentrening og frokost ble det tid til litt teamwork og sosialt på stranden før svømmerne fikk resten av dagen fri. På våre Facebooksider ligger det en video fra oppholdet, sammen med en del bilder fra leiren.

Vi har allerede booket leir på T3 for neste vinter. Et flott sted for trening av høy kvalitet.

X