Sommeren står for døren og fokuset på svømmeferdigheter er like aktuelt som alltid.

Med NRK på banen med «Hele Norge svømmer» har det vært en fantastisk uke for alle som er opptatt av svømmeopplæring og trygghet i vann. 

På Bekkelagsbadet har 600 elever fra 6. trinn fått opplæring i å flyte og være trygge i vann utendørs. Kurset heter «Trygg utesvømmer» og har blitt arrangert av Lambertseter Svømmeklubb i samarbeid med Fjordskolen som har et samfallende opplegg med læring om maritimt miljø i fjæra. 

Prosjektleder Caroline Brinchmann fra LSvK melder om fornøyde skoleelever som har vært glade for å få bade og samtidig lære om hvordan de skal være trygge i vannet. 

-Responsen har vært meget god, forteller Brinchmann. Elevene har fått lære mer om selvberging, forlenget arm, svømming med flytevest, svømming med klær, og det har vært mye fokus på flyting. 

Hun forteller videre at selv om instruktørere først og fremst har vært fra Lambertseter Svømmeklubb, så har også lærerne fra enkelte skoler gått i vannet med elevene, mens de fleste har vært engasjerte og fulgt med fra land. 

Flyting er i fokus, og alle som har sett de herlige videoene fra NRK den siste uka har fått dette servert i alle mulige fasonger, aldre og nivåer. 

For elevene som har deltatt på våre kurs på Bekkelagsbadet, handler det om praktisk situasjoner som å takle strøm i vannet, lære seg i bevege seg med en flytevest på, og rett og slett være trygg i vannet. 

For å få til dette er det en fordel om man har det gøy mens man lærer, ifølge Caroline. 

-Det er smart å øve på å ha hodet under vann, at man ikke kjemper mot vannet hvis det skulle oppstå en stresset situasjon, men heller legger seg på ryggen og flyter mens man roer seg ned og får oversikt, forteller hun. 

Og hvis foreldrene ikke har noe å lære bort, kan det være til stor hjelp å ha en eldre venn å henge seg på under bading og lek, som er litt mer svømmekyndig enn deg selv. 

Kursene fortsetter også neste uke, flere skoler står i kø for å supplere en mangelfull svømmeopplæring som har hatt ekstra vanskelige forhold det siste året. 

Med midler fra Sparebankstiftelsen DNB vil Lambertseter Svømmeklubb fortsette å gi livsviktig svømmeopplæring for skoleungdom både denne sommeren og de to neste årene. 

Se også flott omtale i Nordstrand Blad og Avisa Oslo 

Og selvfølgelig, se Hele Norge Svømmer på NRK! 🙂

På Bekkelagsbadet er det full aktivitet av badeglade skoleelever…

X