Det var godt oppmøte på årets Ulven Rundt, til tross for sterk vind. Med 160 svømmere totalt var vi tett på fjorårets deltakerrekord. Litt krevende vindforhold la ingen demper på innsatsen. Spesielt de yngste deltakerne syntes det var gøy med bølger. De hadde da også medvind inn mot stranden og siste del av løpet. 

Carl August Jensehaugen fra Oslo Idrettslag var raskest i mål (31:40) fulgt av Kasper Laskemoen fra LSvK (33:53) og Per Jonas Kalvemo (34:30). På damesiden var det også en OI-svømmer først i mål, med Sarah Jensen (37:01) fulgt av LSvK’s Eva Kummen (38:24) og Ulrikke Gåre-Olstad (38:49). Sara og Eva byttet dermed plassering sammenlignet med fjoråret, da Eva var først i mål. 

Les saken om Ulvøen rundt i Nordstrand Blad

Medvind og motvind
Med kraftig nordavind var det gode forhold i starten av løypa, mens vind og bølger slo rett mot svømmerne idet de kom over på vestsiden og svømte mellom Ulvøya og Malmøya. Det var ingen stor dramatikk eller rykk i feltet, kan virke som svømmerne hadde mer enn nok med å fokusere på egen innsats. Avstanden mellom Carl August og Kasper var relativt konstant fra de passerte Ulvøybrua. 

Forsiktig optimisme
Det var mye god energi i startområdet, både før og etter løpet. Skjerpet og fokusert for de erfarne svømmerne, og en fin miks av nervøsitet og forsiktig optimisme hos debutantene. Det går bra. Alt gikk bra.

Det var godt oppmøte i de yngste årsklassene. Maddy, Linnea og Elise var godt fornøyd med egen innsats på Sydstrandsprinten. 
Foto: Arils Jacobsen og LSvK.

Godt med følgebåter
Vi hadde solid oppbacking av følgebåter, kajakker og SUP’er langs hele løypa. Støtteapparatet hadde det nok betydelig mer komfortabelt enn svømmerne på vestsiden, der sterk motvind og bølger var en like stor utfordring som selve distansen.

Bølger til tross, svømmerne kunne føle seg trygge, og det var ingen spesielle episoder underveis. Kun to deltakere valgte å bryte, de kom på land fra nordsiden av øya da bølgene begynte å tilta i størrelse og styrke. 

Spurtene
Speaker og DJ Børge Mørk kjørte musikken inn mot litt mer dramatiske rytmer etter hvert som første pulje meldte sin ankomst, og det var bra trøkk i målområdet med sterke innspurter og et og annet dramatisk fall der det ble trangt om plassen i oppløpet. Brødrene Theodorou fra Lambertseter Svømmeklubb hadde et jevnt oppgjør helt til siste meter og det skilte kun 2/100 mellom dem i mål. De kom inn på hhv 4. og 5. plass for herrene. 

Alle kom vel i mål, mange av dem til velfortjent applaus fra ventende publikum og familie. 

Arrangøren hadde et sterkt support team på diverse fartøy. Her er en SUP på vei ut.
Foto: Arils Jacobsen og LSvK.

Ut av komfortsonen
Det var gledelig å se så mange benytte anledningen til å ta et steg ut av komfortsonen i og prøve seg på Open Water med Oslofjorden som bakteppe. I målområdet var det stort sett bare fornøyde smil å se, og mange hadde mye å fortelle etter sine møter med høy sjø. 

Arrangør var Lambertseter Svømmeklubb og Nordstrand Triathlon i et samarbeid som fungerer bedre og bedre for hvert år. Caroline Brinchmann fra LSvK var svært fornøyd med gjennomføringen:

-Ulvøen Rundt ble et veldig fint arrangement fordi vi har så mange flott folk som jobber sammen mot det samme målet; skape god stemning og sørge for at deltakerne føler seg trygge mens de svømmer, kommenterte hun under nedriggingen etterpå. 

Vi takker alle som stilte opp på dugnad og ønsker alle velkommen tilbake neste år. 

Klikk på bildet for å se galleriet. Foto: Arild Jacobsen og LSvK

X