Svømmerne trosset varslet høljeregn og torden, og det endte i strålende sol og en skikkelig sommerfest på beachen. Med ny løyperekord på Henrik Christiansen og ny pers på Astrid Julie Halvorsen som beste kvinne var årets utgave av Ulvøen rundt en suksess på alle måter.

Tunge regnskyer lå lenge over Ulvøya, og riggingen av lydutstyr ble utfordrende, med koblinger og plastsekker i skjønn forening. Men det varslede tordenværet holdt seg nord for sentrum, og det siste duskregnet blåste bort under Sydstrandsprinten.

24 barn 2010 og yngre gjorde vei i vellinga og kjørte på fra start til mål. Først i mål var ikke uventet Johannes, Martina og Henrik, som alle er født 2010 og svømmer i klubbens B-grupper. 

God stemning og godt samhold før start på sprinten

Dramatisk avslutning og taktisk fulltreffer
Henrik Christiansen fikk tidlig en luke til resten av pulje én, men det var lenge jevnt om pallplassene. I en klynge på fem gutter var det lenge ventet av spurten i mål skulle stå mellom Oscar Farkas og Aksel Karal Melberg.

Og det var nettopp disse guttene som lå i tospann og utfordret hverandre inn mot sydstranden; det ble en sluttspurt av de sjeldne, avgjort med noen få tideler til fordel Farkas.

Men dramatikken sluttet ikke der: løypedommerne kom løpende til målområdet og kunne melde at hele 5 svømmere i tetfeltet hadde rundet nest siste bøye på feil side. Innersvingen luket Farkas og Melberg ned fra pallplassen og det var rutinerte Håkon Karlsen fra OI, med  orienteringssans nok til å se hvor løypa gikk, som rykket opp til andreplass. En gledesstrålende Andreas Theodorou rykket da inn på tredjeplass. 

Stemningen i målområdet var spent men positiv, det var uvanlig mye dramatikk og det gikk noen minutter før alle involverte fikk med seg de oppdaterte resultatene. Solide prestasjoner var det lell, og noen erfaringer rikere om å løfte blikket underveis i løypa og et hektisk tetfelt.

Astrid rykket fra og holdt helt inn
En annen rutinert distansesvømmer som også traff godt med løpet sitt var Astrid Julie Halvorsen. Hun rykket tidlig fra i pulje 2 og svømte seg jevn og trutt opp og forbi svømmere i pulje én på vei til ny pers og var suverent best av jentene. 

Med to Lambernsvømmere på topp må vi si oss godt fornøyde med årets arrangement.

Solbærtoddy og bananer gikk godt unna i målområdet, og et kobbel av seilbåter rammet inn Oslofjorden under blå himmel i det som ble en minnerik augustkveld for alle involverte.

Velkommen tilbake til Ulvøen rundt 2024 🙂

X