Med 14 kvalifiserte svømmere ender Lambertseter Svømmeklubb på 2. plass sammenlagt med 95 poeng, 78 poeng etter overlegne Stavanger som med sine 22 svømmere herjet og var svært så solide på hjemmebane. 

Norsk mesterskap for Ungdom ga mange gode opplevelser for LSvK og noen hint om hva vi skal bli bedre på utover sesongen.

-De beste løpene ser vi der svømmerne tør å satse og beveger seg  ut av komfortsonen, kommenterer elitetrener Joacim Lilleåsen etter endt mesterskap.

Han roser svømmerne for å være til stede for hverandre, godt fellesskap og bra oppbacking både etter gode og dårlige løp. 

-Samholdet og det gode miljøet er en ledestjerne gjennom mesterskapet, og et godt bilde av klubbens verdier, oppsummerer Lilleåsen. 

Jentene tok gull på 4×200. Intens stemning og topp svømming!

Det er stor fremgang i troppen, jevnt over mange perser og gode opplevelser, men på medaljeplass var det denne gangen kun tre utøvere individuelt.

 

Timon Øverby med sølv på begge medleydistansene, Alexis Mørk i fortsatt god utvikling med sølv på 200 rygg, og Celina Nguyen med sølv på 100 fly og bronse på 50 fri. 

 

Timon kjempet seg til pallplass
400 medley med Timon Øverby var kanskje en av de beste opplevelsene for de som sto på tribunen fra Lambertseter. Måten han svømmer seg opp på bryst-delen og kjemper seg inn til sølvplass på crawlen var sterk svømming.

4.36,49 er en solid forbedring og lover godt for unge Øverby!

 

Timon Øverby avslutter 400 medley med sterk crawlsvømming!

Men størst av alt er 4×200 fri
Hvis det først var en øvelse vi skulle ta en kollektiv seier på så er det spesielt gledelig at det kom på guttenes 4×200 fri. 

I et sterkt felt lå Lambertseter bak både arrangørklubben og OI etter to etapper, men det var ungguttene Alexis Mørk og Mikkel Solhøy som skulle få dra laget opp i tet og ta gullet hjem. Solhøy splitter 1.54,9 på sin siste-etappe og er raskest av gutta med et god disponert og adrenalinfylt løp.

At jentene også tar gull på 4×200 var en gledelig bonus. At de rykker opp fra sølv til gullplass på grunn av tjuvstart av arrangørklubben Stavanger får stå i parentes. Stafett er som kjent stafett, og for å ta medalje må man gjøre alt riktig, i tillegg til å svømme raskt. To gull til Lambertseter gjorde dette til mesterskapets beste dag.  

 

Gutta markerte seg solid på tok et velfortjent gull på 4×200 fri

Gjør klar for 08-erne…
I en utfordring til trenerteamet etter mesterskapet fokuserer elitetrener Joacim Lilleåsen på å få med flest mulig av klubbens -08 og -09 svømmere til neste års NM Ungdom. Mye kan skje på et år, og spesielt i 2008-klassen har vi mange utøvere som trener bra og er klare for videre utvikling og gode prestasjoner. Vi gleder oss allerede til å se neste års UM-tropp. 

Stå på nå! Sammen mot toppen…

ÅM-GALLERIET:

Mange flinke svømmere fra LAMBERTSETER SK i aksjon under UM 2021. Klikk på bildet for å se galleriet. Alle foto: Øyvind Thorsen

X