NM Ungdom i Sandnes fikk se en gjeng fra Lambertseter i sterk utvikling. Vi tok 1 gull + 3 sølv + 4 bronse – og blir 3. beste klubb på poeng. 

Like bak pallplassene myldrer det av god utvikling og gode finaleløp. Et av målene for mesterskapet var  å gjøre gode løp på morgenen for å få muligheten igjen i A- eller B-finaler på kvelden. Og mange klarte det: 29 A-finaler (inkludert direkte finaler) og 11 B-finaler fordelt på 90% av troppen er gode bevis for dette. 

Sterk 200 fly
Gullet kom på 200 butterfly for gutter der vi var nære ved å ha tre gutter i finalen. Men det var Andreas Theodorou og Oliver Arnedal som tok hovedrollene i midten av bassenget og fightet helt til veggen.

Andreas er sterkest på siste 50 og stikker av med gullet. Veldig gledelig sølv på Oliver og solide perser på begge gutta.

Også det andre sølvet kom på 200 butterfly, denne gangen fra Ingeborg på jentesiden. Veldig godt bygd løp og hadde bassenget vært to meter lenger hadde hun tatt gullet etter en vanvittig sterk siste 25. 

 

 

Gledelig stafett-revansj!
Det ble også sølv på guttas 4×200 fri som må sies å være en god revansj etter fjorårets disk på samme øvelse.

Andreas Thodorou, tvillingbror Alexandros, nye Felix Tetli og Benjamin Toth svømte alle strålende etapper og sikret sølvet bak suverene Bærumsvømmerne.

På 4×100 medley ble det bronse på tre av de samme gutta. Alexandros på rygg, Anders Falnes Olsen på bryst, Andreas på fly og Benjamin på crawl.

Benjamin tok også to individuelle bronsemedaljer med en overraskende sterk 1500 fri på fredagen og en fin 400 fri på lørdagen.

Toft Aase med negativ splitt!
Den siste medaljen var det Andreas Toft Aase som stod for etter en bunnsolid 800 fri på avslutningsdagen.

Andreas hadde også en tett fight med Benjamin på 1500 fri men måtte ta til takke med 4.plassen der. På 800 byttet altså de to plass og vi fikk dermed fem individuelle medaljører i dette mesterskapet. Andreas gjør negativ splitt på 800 fri og svømmer under pers på siste 400. Solid. 

Prøve – feile – lykkes – lære
Elitetrener Joacim Lilleåsen fulgte troppen tett under mesterskapet, og hadde gode opplevelser med et lag som leverte, også utenfor bassenget. 

-Vi dro til UM med fokus på samhold, gode opplevelser, prøve – feile/ lykkes – lære, forteller Lilleåsen etter mesterskapet. 

-Lambern var klart best på tribunen, sier treneren.

-Svømmerne stilte opp for hverandre og heiet godt uansett om det var forsøk eller finale. Og den store kontingenten med foreldre hjalp også veldig godt til. 

-Ingeborg, Sara, Benjamin, Oliver, Andreas Th, Alexandros, Viktor og Anders er alle født 2007 og er nå ferdige med NM Ungdom og ÅM. De har alle hevdet seg i toppen i dette mesterskapet og det er godt å ha med seg gode opplevelser fra sitt siste ungdomsmesterskap og inn i junioralder. Gi dem et år eller to så ser vi dem i toppen i junior NM også, mener Lilleåsen. Som også gleder seg til fremtidige mesterskap.

-Gode arvtagere står klare: Linnea Lauritzen, Lucas Canister, Sander Nordsveen og Andreas Toft Aase var alle i eller nære finaler i år og vil naturlig nok være våre fremste håp ved neste anledning.

-Og så har vi lyst til å se flere 2009 og 2010 modeller på plass neste år, avslutter en optimistisk Lilleåsen. Med en tydelig bestilling til klubbens «farmer-grupper»

Vi blir 3.beste klubb bak Bærumsvømmerne og Bergensvømmerne.
Vi har som mål å klatre på den rankingen neste år. 

X