NM junior og UM i Kristiansand er over. God utvikling på de fleste av våre svømmere, vi blir nest beste klubb i begge klasse og UM-lagene sto for de største opplevelsene.

Sportssjef Frank Pedersen kommenterte resultatene slik:

-Vi har i flere år vært dominerende i Norsk svømming. Akkurat nå er det flere klubber og utøvere som utvikler seg hurtigere enn oss. Ikke uvanlig, mener Pedersen.  

-Jeg håper dette gir næring til enda høyere innsats og stabilitet på treningen fremover.

-Hvor god man blir bestemmer man veldig mye selv gjennom sine valg og innstilling. Det er ingen tvil om at vi ved fremtidige  mesterskaper vil ha flere utøvere som er med helt fremme, sier sportssjefen.

Video: Børge Mørk  / Foto: Øyvind Thorsen

Full klaff for Julius
Av de mange gode resultatene under helgens mesterskap fremhever sportssjefen spesielt Julius Rosmo og Mats Andersen som to utøvere som tok fine steg denne helgen. Rosmo fikk spolert de to siste mesterskapene på grunn av sykdom, og fikk denne gangen full klaff med form og løpsopplegg.

-Vi har mange unge talenter i klubben – ingen tvil om det, fortsetter Pedersen.

-Om disse lykkes er avhengig om de vil anstrenge seg mer enn konkurrentene for å oppnå suksess i tiden som kommer.  Det virker som at det er flere talenter som gjør en god innsats i Norsk svømming i dag. Nivået er på mange øvelser blitt bedre, reflekterer sportssjefen.

En berg- og dalbane
Hovedtrener Martin Gjerde Lester var en av fire trenere på kanten denne helgen. Han kaller mesterskapet en “berg-og -dalbane” av et mesterskap:

-Vi har vært langt nede og hatt marginene mot oss. Vi har vært frustrert over løp som gikk tyngre enn vi håper på. Men vi har også hatt gåsehud ved fantastiske stafetter som har gitt oss masse medaljer, forteller Martin.

-UM lagene har prestert solid gang på gang. Veldig mange har perset i helgen og noen har tatt ekstra store steg, mener han.

-Mats bryter nye grenser. Julius er også i solid utvikling. Patrick og Marte er våre spydspisser i jr delen og gjør flere sterke løp. Eva er fortsatt best i landet på bryst i UM, og står for en sikker medaljefangst, mener hovedtreneren.

-Vi har mange poengtakere i UM delen. Torstein, Henrik V, Cora Linn. Uliana, Maren Helene, Elise, Julius, samt Kia, Andrea, Kevin, Silje og Caroline på medaljevinnende lag. Vi gleder oss til å følge denne gjengen videre, avslutter en fornøyd Gjerde Lester.

-Det har vært en Berg- og Dalbane av et mesterskap

Hovedtrener Martin G. Lester

Spennende stafetter....

Marte mot EM-form
Marte Løvberg hadde et stramt program i helgen, uten å være fulltoppet. Hun svømmer ned mot sine beste tider på flere øvelser og setter en solid pers på 400 medley.

Elitetrener Joacim Lilleåsen mener Martes utvikling er veldig gledelig med tanke på EM om tre uker. 

-Mye av det som går oss i mot må jobbes med i lengre perioder, for mange har for lavt bunn-nivå i trening men et bra toppnivå, mener elitetreneren.

-Hyppigere trening på toppnivå og heving av bunn-nivå vil gjøre oss bedre rustet for neste NM. Vi skal jobbe for at flere vil være gode i lengre perioder, avslutter elitetreneren

Han er også svært fornøyd med at Eva og Patrick er tatt ut til Nordisk.

Nå gir vi våre NM-svømmere en rolig uke før vi fortsetter med god trening frem mot neste hovedmål, NM senior.

X