I dag drar 11 av våre beste svømmere til Bergen for Bergen Swim Festival som for første gang arrangeres i Dale Oen Arena, Norge nye storstue for trening og konkurranser i verdensklasse.

Stevnet har blitt godkjent som kvalifisering både til VM i Kazan (Russland) senere i år, men kanskje viktigst: OL i Rio 2016. Det betyr at tider som svømmere oppnår i Bergen kan bli tidene som sender dem til de olympiske leker.

Det er blant annet lover 50.000 kroner til den første verdensrekorden som settes i DoA. Og svømmestjernene flokker til.

Tidligere er det kjent at de ungarske superstjernene og verdensrekordholderne Katinka Hosszu og brystsvømmingskongen Daniel Gyurta er klare for BSF nok en gang. Men de får konkurranse om hvem som er den største stjernen.

Sarah_Sjöström_(2008)

Populære Sara Sjøstrøm er en av flere stjerner som kommer til Bergen for BSF.

Svenske Sarah Sjöström (21) vant «Jerringpriset» som Sveriges mest populære idrettsutøver i fjor, foran ein viss Zlatan Ibrahimovic. Og det var fortjent. Sjöström satte en utrolig verdensrekord på 50 meter butterfly under det svenske mesterskapet og tok tre gull og fire sølv i under Europamesterskapet i Berlin. Mange tror at Sjöström, som deltar i BSF for første gang, blir den store VM-dronningen i år. Hun er kjent for å slå til på de mest uventede tidspunkter – ikke utelukk verdensrekorder fra denne jenten i noe stevne.

Her er det bare å benke seg foran dataen, stevnet streames live, og man kan følge løpenes utvikling også via livetiming.

Her er link til BSF web TV.

Her er de internasjonale deltakerne Bergen Swim Festival reklamerer med: 

Katinka «Iron Lady» Hosszu, Ungarn
Daniel Gyurta, Ungarn

Pál Joensen, Færøyene

Sarah Sjöström, Sverige

Simon Sjödin, Sverige

Jennie Johansson, Sverige

Marco Koch, Tyskland

Simona Baumrtova, Tsjekkia

Pernille Blume, Danmark

Mie Nielsen, Danmark

Viktor Bromer, Danmark

I tillegg kommer:

Det tyrkiske landslaget

Danmarks OL-satsingsgruppe

Det danske juniorlandslaget

Hele den norske svømmeeliten

Lambertseter har valgt BSF som et kvalitetsstevne og hatt egne interne kvalifiseringskrav for deltakelse basert på poeng. Det er en spent elitetrener Joacim Lilleåsen som følger en gjeng i god trening over til vestlandet.

Det er godt det er høyt under taket i Dale Oen Arena. For det ligger an til stor stemning og full trøkk i Bergen de neste dagene. Go Lambern!

Les mer om BSF i Bergens Tidende og Bergensavisen

X